Вже 5 грудня 2019 року відбудеться прем’єра повнометражної історичної драми "Чорний ворон" за мотивами однойменного роману Василя Шкляра. У картині взяв участь відомий український музикант Сергій Бабкін, який перевтілився до невпізнання для ролі.

Відповідне відео з'явилося на сторінці проекту у соцмережах.

Картина відтворює одну зі сторінок української історії — боротьбу українських повстанців Холодного Яру проти радянської влади у 1920-х роках. В історичній драмі зірка з’явиться в неочікуваному образі містичного Варфоломія. У фільмі він зображений як вічний гайдамака, який веде аскетичний спосіб життя та живе у підземеллях Мотронинського монастиря, що свого часу був укриттям повстанців. Він проводить тунелями холодноярців, рятуючи їм життя.

"У Варфоломія ніби немає віку, він є провідником у містичний світ – людиною, яка проходить крізь століття і з'являється в той момент, коли може врятувати тих, хто цього потребує. Мені дуже приємно, що мене запросили приєднатися до команди повнометражного фільму "Чорний Ворон", який відтворює одну з найдраматичніших сторінок новітньої історії України. Сподіваюся, глядачі отримають задоволення від нашої роботи, це буде головна нагорода",- поділився своїми враження від зйомок Сергій Бабкін.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сергій Бабкін виконає роль старого аскета Варфоломія у фільмі #Чорнийворон. «У Варфоломія ніби немає віку, він є...

Geplaatst door Чорний ворон op Donderdag 14 november 2019

Сцени за участю Сергія Бабкіна знімали на території Києво-Печерської лаври та у підвалах закинутого київського винзаводу. Режисер Тарас Ткаченко розповів, що, попри щільний графік, артист охоче погодився на пропозицію взяти участь у зніманнях.

Артист у кадрі змінився до невпізнанності. За сюжетом Варфоломій – старий аскет, ніхто не знає скільки йому років. Тож над образом старанно працювала команда гримерів на чолі з художником по гриму Ларисою Сапанович. За режисерським задумом, у Варфоломія довге розкуйовджене волосся, недбала пошарпана борода та шрам на пів обличчя, що закриває око.

Герой Сергія Бабкіна має реальний прототип – Архімандрит Мельхіседек (Матвій Значко-Яворський), очільник Мотронинського монастиря. У 1768 році саме його заклики до гайдамацького повстання стали поштовхом до славнозвісної Коліївщини. Після розгрому повстання, Катерина II наказала зробити монастир жіночим, аби в ньому більше не палав холодноярський вогонь. Події повторились у 1918 році, де перші загони самооборони повстанців готувались до боротьби.

Події у фільмі зображують історію життя та кохання Івана на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Головну роль у картині виконав молодий український актор Тарас Цимбалюк, відомий глядачам телеканалу "1+1" за роботою у серіалах "Центральна лікарня" та "Село на мільйон". Ролі у стрічці також виконали відомі українські актори: Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Даніїл Мірешкін, Зоряна Марченко, Наталя Сумська та інші.

Нагадаємо, скандальний Дорн переспівав легендарну пісню ВВ українською мовою: сподобалося не всім.

Як повідомляв портал Знай.ua, Заворотнюк може опинитися за ґратами, але не все так просто: хто був за кремом насправді.