Угорщина вирішила відмовитися від участь в Міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2020".

Офіційні причини відмови озвучені не були, але ймовірно, це пов'язано з тим, що конкурс виглядає "занадто гомосексуальним" в очах правого угорського уряду і керівників державних ЗМІ, повідомляє The Guardian.

Угорщина не братиме участі в ″Євробаченні″ через те, що конкурс ″занадто геєвий″ на думку крайніх правих представників уряду і державних ЗМІ.

І хоча офіційна причина відмови від участі не була названа, скоріш за все цей крок викликаний посиленням гомофобної риторики в Угорщині, де прем'єр-міністр Віктор Орбан, відомий своєю ворожістю до мігрантів, проводить політику ″сім'я понад усе″, спрямовану на підтримку традиційної сім'ї та стимулювання народжуваності.

Віктор Орбан, фото The Guardian

Раніше цього року спікер угорського парламенту порівняв усиновлення дітей одностатевими парами з педофілією. А минулого тижня телевізійний коментатор на державному каналі MTVA, який називають ″рупором Орбана″, назвав Євробачення "гомосексуальною флотилією″ і заявив, що відмова від участі піде на користь ментальному здоров'ю угорців. Він додав, що на "Євробаченні" відбувається знищення смаку з "цими кричущими трансвеститами і бородатими жінками".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Представники телекомпанії MTVA заявили, що краще зосередитися на підтримці вітчизняної музики, ніж на участі у конкурсі.

"Замість того, щоб брати участь в "Євробаченні" в 2020 році, ми будемо підтримувати пісні, створені безпосередньо талантами угорської поп-музики", - стверджують вони.

Нагадаємо, Бузова зібралась на Євробачення від Росії

Як повідомляв портал Знай.ua, 13-річна Софія Іванько яскраво представила Україну на дитячому "Євробаченні-2019"

Також Знай.ua писав, зірка "Євробачення" МЕЛОВИН приголомшив фанаток божевільним експериментом