Сьогодні святкує свій день народженні знаменитий британський актор Роуен Аткінсон. Знаменитому коміку виповнилось 65 років, повідомляє “NewsRU”.

Вперше слава прийшла до Аткінсона після закінчення університету, коли він вів власне радіошоу The Atkinson People. Приблизно в той же час він почав зніматись у кіно і першою відомою роллю актора став Едмунд, герцог Едінбурзький, в історичній комедії “Чорна Гадюка”. Цей серіал виходив на екрани з 1983 по 1989 рік.

Роуен Аткінсон. Фото: kino-teatr.ru

Але найбільше прославив Аткінсона інший комедійний персонаж — Містер Бін з однойменного телесеріалу, який виходив з 1990 по 1995 рік. Згодом до серіалу додались художні фільми “Містер Бін” (1997) та “Містер Бін на відпочинку” (2007), а також анімаційний фільм “Містер Бін” (2002-2003).

Після Містера Біна Аткінсон зіграв ще одного всесвітньо відомого персонажа — агента Джонні Інгліша у трьох фільмах-пародіях на кіновсесвіт про Джеймса Бонда (2003, 2011 та 2018).

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також Аткінсон за чотири десятиріччя акторської кар’єри зіграв чимало драматичних ролей як в кіно, так і на театральній сцені.

Нагадуємо, що серед зірок Голлівуду є чимало тих, які мають українське коріння.

Як повідомляв портал Знай.ua, уродженка України акторка Міла Куніс розповіла деталі зустрічі із подружжям Зеленських