Знаменитий голлівудський актор Леонардо Ді Капріо ніколи не був байдужим до екологічної ситуації у світі. Гігантські лісові пожежі в Австралії взагалі розчулили актора.

Леонардо Ді Капріо створив Австралійський фонд, який вже матеріально допомагає вогнеборцям та жертвам стихійного лиха на континенті. Допомогу спрямують місцевим громадам, які найбільше постраждали від пожеж, забезпеченню порятунку та відновлення дикої природи та підтримці довгострокового відновлення унікальні екосистеми.

Станом на 8 січня загальна площа спаленої пожежами території становить понад 10,7 млн гектарів землі. Внаслідок лісових пожеж загинуло вже не менше як 27 людини.

Леонардо Ді Капріо став ініціатором та засновником Австралійського фонду Австралії, що спільно з глобальним проєктом Earth Alliance вже передав борцям з нищівною стихією вже 3 мільйони доларів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

На порятунок континенту кинулись і інші знаменитості. Кріс Гемсворт, Кайлі Міноуг, Ніколь Кідман, Пінк та інші зірки пожертвували мільйони доларів до австралійських фондів, щоб хоч якось допомогти страшному лиху.

"Австралійський фонд дикої природи – це міжнародна відповідь на катастрофічні пожежі, що розгораються по всій країні", – йдеться на офіційному сайті фонду.

Альянс Earth Alliance був створений за ініціативою Леонардо Ді Капріо, вдова Стіва Джобса Лорен Пауел Джобс і інвестора Брайана Шетома в 2019 році. Ця некомерційна організація допомагає боротися з наслідками зміни клімату по всьому світу. А наразі найбільшої допомоги потребує Австралія. Весь світ спостерігав, як декілька днів поспіль цілий континент палав, наче факел.

Нагадаємо, президент звинуватив красеня Леонардо Ді Капріо в посяганні на "легені планети".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що голлівудський актор Ді Капріо "злигався" з екоактивісткою Гретою Тунберг.