Ольга Сумська і Віталій Борисюк зустріли Новий 2020 рік у Карпатах. Традиційно українські зірки проводять зимові свята на Winter Romantik Fest - фестивалі у Яремче. Цього року на різдвяні гуляння приїхали Тимур Мирошниченко, В'ячеслав Соломка, Руслан Сенічкін та Людмила Барбір, Ауріка Ротару, Наталя Бучинська. Серед запрошених гостей був і кореспондент Знай.ua.

Winter Romantik Fest 2020
Winter Romantik Fest 2020

Ми мали час окремо поспілкуватися з Ольгою Сумською - народною улюбленицею, красунею, акторкою, дизайнеркою, мамою двох чарівних доньок та вже бабусею, яка очікує на ще одного онука.

Оля відверто розповіла нам про відпочинок у Карпатах, про свій поклик душі у створюванні суконь, про життя дорослих доньок та продовження популярного серіалу "Кріпосна", в якому вона зіграла мати Олексія Косача - Софію Станіславівну.

Про Карпати та улюблене місце - Яремче

Доля нас поєднала! Завдяки добрим людям ми опинилися у Яремче. Я скільки років мріяла потрапити сюди. Це був дуже популярний курорт свого часу. Ще у Радянському Союзі сюди їздили відпочивати. Буковель ще не був такий розвинений, таких розкошів не було, як зараз. Коли я була ще дівчинкою, батьки розповідали, що у Яремче відпочивають можновладці, керівники - як казав тато, крупняки. Таке слово колоритне.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Ольга Сумська та Віталій Борисюк
Ольга Сумська та Віталій Борисюк

Власне, коли ми тут опинилися, я безмежно закохалася у ці краєвиди, у річку Прут, водоспади. Ми скрізь були! І вже ці місця такі рідні дійсно. Колись ще пірнали у річку Прут: і влітку, і взимку.

Був такий рік, коли пірнали з двома Віталіками: Борисюком і Козловським. Згадуємо цей день. За повір'ям, кажуть, що Прут очищує, він дуже сильний. Оця сила відчувається.

Річка Прут

Влітку Прут дуже теплий після дощів. Треба саме дочекатися ясної погоди - він тоді, як сльоза. А який сильний масаж! Віталік каже, ні до кого до професіоналів не треба звертатися. Це унікальна сила! Він настільки бадьорить, повертає тебе до тями, надихає та дарує крила. Привозили звідси і рослини, і равлички. Я маленьку ялиночку привезла, хотіла, щоб вона в Києві виросла - ні, вони люблять саме цю землю і почву.

Про неочікувану знахідку у музеї сакрального мистецтва

Ми потрапили в унікальний готель-музей у Яремче. Я вважаю, що в Україні другого такого - немає. Я вперше зустрічаю готель з іконами, який оточений такою енергетикою. Питала у власника: "А ви не боїтеся, щоб не вкрали такі унікальні екземпляри старовини?" У нас от виносять з музею полотна живопису. "Ні, - каже, - ніхто ніколи не візьме ікону, бо це погана прикмета, це дуже небезпечно, бо людина буде покарана, навіть злодій ніколи не візьме ікону".

Знайшла ікону, яка подібна на Роксолану.

Ікона Три радості, 19 ст. Приватна колекція родини Гаврон

І де б ви не стали, вона дивиться на вас!

Ікона та зображення Роксолани (праворуч)

"Роксолана" - знакова та доленосна роль для мене. Тим більше, що вона народжена в Роготині, а це саме той край. Так мало статися, що я побачу цю картину наживо, і ось вона (Роксолана) через Богородицю до мене прийшла: цей погляд, пильний, мудрий матері-берегині. Це неймовірно!

Я просто обожнювала з дитинства Рафаеля. Це ж був радянський час, і ми не надто цінували це. Прийшли часи, коли ти цінуєш, ти знаєш цю глибину, ти відчуваєш всі серцем. Я дівчинкою ще молилася якраз перед полотнами Рафаеля. Суто інтуїтивно.

Про дебютну колекцію суконь

Це поклик душі! Я не хочу все розпродати і потім знову шити, я маю набрати певну кількість замовлень для того, щоб це було хоча б вигідно продавати.

Я ще вчуся маркетингу, я на цьому необізнана, а це треба вміти.

Про активність в Instagram та інших соцмережах

Я знаю, що є люди, які тримають помічників, але тоді не відчувається, що це жива сторінка. Коли я сама пишу, відповідаю - люди це цінують, більше підписуються. А це хороший ресурс для того, щоб ви могли наживо спілкуватися з людьми. Якщо ви їдете на гастролі, можна дати оголошення. Люди приходять і дуже вдячні! Це ще спілкування у форматі співпраці з продюсерами. Сьогодні це і додатковий комерційний момент.

Ольга Сумська
Ольга Сумська

До мене дуже часто звертаються різні компанії, дрібні і великі, для того, щоб я розмістила той чи інший рекламний пост, і пропонують гонорари за це, але я свідомо відмовляюсь, тому що не хочу, щоб моя сторінка перетворилася на суцільний рекламний меседж. Тоді зникає цікавість, і люди відписуються. Мені б не хотілося, мені б хотілося, щоб їх було більше. Тому що це нормально сьогодні. Ми маємо бути на вістрі подій, сучасних технологій, тим більше, що зараз йде оцифровка населення. Це якраз новітній формат, в якому я взяла участь. Міністр культури Володимир Бородянський запропонував мені разом з Надією Матвєєвою, ще декількома учасниками, рекламувати для старшого покоління, як користуватися всіма гаджетами, соцмережами.

Держава у смартфоні. Живемо сьогодні в цьому форматі. Я опанувала це. Поки що не так опанували мої родичі. Скажімо, мамочка взагалі не володіє цим, сестра - менше, Віталій - вже долучається. Я вчу, які смайлики, які оброблення кадру. Він підтягується. Якщо треба звернутися за консультацією, то я йду до молодшої донечці - вона все знає!

Про життя вже дорослих доньок

У Ганнусі зараз сесія. Вона на першому курсі. Я не бачу дитину. Ви не уявляєте! Це просто якісь тортури для дітей.

Ольга Сумська з доньками: Тонею та Ганною
Ольга Сумська з доньками: Тонею та Ганною

Вчиться на артистку театра і кіно у Карпенко-Карого. Пішла по наших стопах. Дуже серйозна майстерня професора Висоцького. Сама поступала, сама готувалася.

Ганна Борисюк

Я би хотіла бачити частіше дитину, тому що мені здалося, коли ми були молоді, було більше часу вільного, а тут його немає. Дитина йде на заняття зранку і приходить об 11 ночі.

З Тонею ми на зв’язку. Вона вдруге вагітна.

Вона дуже хотіла цього разом з її коханим, Володимиром. Власне кажучи, якщо вони вже вдруге вирішили стати батьками, це можна лише підтримати та порадіти за них. Сьогодні актори зважуються на це, поєднуючи материнство і батьківство з шаленим графіком. Їй ще вдалося за час вагітності знятися у двох серіалах.

Тоня Паперна вийшла заміж за російського актора Володимира Яглича

Ми трохи приголомшені були цією новиною, тому що Євочка (перша дитина Тоні та Володимира - ред.) ще зовсім маленька. Думаю, Боже, у мене все ж таки було більш зручніше, тому що Тоні було 12, коли народилася Ганнуся, і вона ж мені допомагала, і няньчила, а як тут? Мал мала, як то кажуть. Будемо теж допомагати, намагатися вириватися, їздити до неї частіше, тому що тут потрібні няньки.

Про продовження серіалу "Кріпосна"

Буду щаслива, якщо мене не забудуть. Поки що нічого невідомо, це суцільний секрет. Олексія вже немає, його не оживиш, хоч як не питали прихильники: "А може, якась реінкарнація?"

Ольга Сумська та Олексій Яровенко
Ольга Сумська та Олексій Яровенко
Ольга Сумська зіграла Софію Косач - мати Олексія

Слухайте, може, старший син підросте, і там лінія продовжиться, там донечка підростає. Може, до мене хтось посватається - я була би теж рада. Закинем таку ниточку драматургічну. Так що я готова до пропозицій. Роль чудова, і скільки емоцій, скільки душевних зусиль, крил творчих, натхненних ми віддали ролі. Я пам’ятаю ці сцени: вони були дуже драматичні, я по два дні потім відходила.

Настільки вдалий ансамбль акторський, що ти не уявляєш жодного іншого актора на цих ролях. Починаючи від родини Червінських, Косачів... Коли я побачила Катю Ковальчук, виконавицю головної ролі, була вражена, як така тендітна дівчина могла все це подолати. Скільки там перепетій! Вона дійсно достойно зіграла, це роль її життя. Сьогодні та популярність, яка звалилася їй на плечі, нагадує, коли я знялась у “Роксолані”, і саме такий приємний момент переживала - коли ти прокидаєшся дійсно відомою артисткою.

У Росії зараз прем’єра, хоч казали, що не продадуть туди. Продюсери все вирішують. Але бачите, у Польщі - це фурор! Це варто зазначити. Я знімаюся там в серіалі “Блондинка”, де граю заробітчанку Оксану з дуже відомими на теренах Польщі артистами. Коли приїхала на зйомки вже після прем’єри “Zniewolona” - така назва "Кріпосної" там, мене починали впізнавати. Дуже приємно було, коли з’являлася на знімальному майданчику, і до мене приходили прихильники: “О, пані Софія Косач, то є Зневольона!”. А ці мої колеги, польські актори, стоять і ніяковіють, чого це не до них йдуть (сміється).

Про створювання образу Софії Косач та зміну кольора волосся та очей

В серіалі ми хотіли, щоб мати і син були подібні - у Олексія блакитні очі, вирішили підсвітлити і мені. Перука для мене замовлялася у Голлівуді. Розкішна! Взагалі декілька перук замовляли для героїнь.

Перука, плюс корсет, я вам скажу, непереливки акторам, особливо влітку, коли ти перетиснута та затягнута дуже щільно. Про очі - так, зараз такий арсенал засобів, що глядач думає, у неї чи карі очі, чи сині.

Інколи я використовую такий яскравий колір, як в серіалі “Гречанка”, наприклад. Я граю стерву, знову-таки Софію - у мене дуже багато Софій у кіно та серіальному форматі. І коли мені треба зробити образ негативний, гострий, тоді я беру цей світлий колір очей.

Там цілий процес творчий, коли народжується роль, характер, образ. Гриму в "Кріпосної" було мінімум, фактично не було, тільки тон. До речі, під тон підкладали легку перламутрову основу, знову-таки привезли з Голлівуду.

Серіал знятий надзвичайно живописно. Коли ти заходиш на майданчик, тобі здається, що там суцільна темрява, не вистачає світла, а потім дивишся на екрані - це живопис, така картинка прекрасна. Треба довіряти нашим операторам - вони сьогодні найкращі, вони вміють знімати гарне та якісне кіно, в якому хочеться брати участь.

Юлія Абрамова

Нагадаємо, раніше кореспондент Знай.ua повідомляв, як Ольга Сумська, Віталій Борисюк, Ауріка Ротару, Наталя Бучинська та інші зірки відсвяткували Різдво у затишному місці у Карпатах.

Також читайте про презентацію дебютної колекції одягу від Ольги Сумської. Колекція складається з довгих суконь з шовку з авторськими квітковими принтами, які намалювали за мотивами картин Катерини Білокур.