У складі журі Національного відбору на Євробачення 2020 сталися зміни - до Андрія Данилка приєдналися Тіна Кароль і Віталій Дроздов. Останній не так широко відомий для телевізійної аудиторії, як перші два члени журі. Однак в українському шоу-бізнесі і музичної індустрії Дроздов - шановна персона. Він - генеральний директор "Хіт FM", а також генеральний продюсер холдингу "ТАВР Медіа".

Віталій Дроздов
Віталій Дроздов

У коментарі Знай.uа Віталій Дроздов поділився своєю думкою про те, яка пісня може перемогти на конкурсі Євробачення 2020, фінал якого відбудеться 16 травня у Роттердамі, Нідерланди. В Україні стартував Національний відбір - були оголошені всі 16 конкурсантів, а також їх порядок виступу у півфіналах.

Півфіналісти Нацвідбору на Євробачення 2020
Півфіналісти Нацвідбору на Євробачення 2020

Як розповів Дроздов, скандинавські вчені провели дослідження і вивели три типи, на які діляться всі пісні, залежно від того, як вони "заходять" людям.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Перші - це пісні-ракети, - повідомив суддя Нацвідбору, - вони запам'ятовуються з першого разу. Другі - медіум, їм потрібно трохи більше часу, щоб запам'ятатися і полюбитися, а є й такі, які починають подобатися мінімум з 3-го, а то і з 5-го разу: це пісні, які вимагають більш довгого шляху до серця слухача. Всі нові пісні, які продюсери надсилають для радіо-ефірів, я завжди слухаю мінімум по три рази і роблю між прослуховуванням паузи, щоб зрозуміти їхній потенціал, а також, чи підійдуть вони до ефіру тієї чи іншої нашої радіостанції".

За його словами, для радіо можуть підійти пісні всіх трьох типів, але не для міжнародного пісенного конкурсу.

"Євробачення – це дійсно біг на коротку дистанцію, і тут нам потрібна тільки пісня-ракета! Тому мелодія треку повинна бути досить простою і запам'ятовуватися, а ритмічний малюнок і аранжування – працювати на "швидкий" результат. У пісень, які вимагають більш довгого шляху до серця слухача, на жаль, шансів на перемогу майже немає, якими б крутими вони не були. Зрештою, це не театральне мистецтво або салонна музика, яку можна сприймати тільки ретельно занурившись в неї і відключившись від поточної суєти і щоденних турбот", - пояснив Дроздов.

Він зазначив, що традиційно звертає увагу у пісні на хуки. Віталій переконаний, що сучасний хіт повинен мати кілька хуків. Щоб стати піснею-переможцем, важливо міксувати майстерність виконання, емоційну точність, текст і аранжування.

"Для мене не так важливо, чи це будуть пісні в більш традиційних жанрах або це "музика майбутнього". Я буду намагатися зрозуміти, наскільки артист і пісня будуть здатні зачепити серця найбільш широкої масової аудиторії", - поділився Дроздов про майбутній український відбір на Євробачення.

Якщо між ним та іншими членами журі Нацвідбору виникне спір з тієї чи іншої пісні або конкурсанта, Дроздов відкритий до дискусії.

"Якщо наведені якісь розумні аргументи, я завжди готовий прислухатися. Але, взагалі, різні думки відносно будь-якого творчого продукту – це добре і правильно. Разом у нас вийде знайти "золоту середину", і виконати наше головне завдання – разом з телеглядачами вибрати найдостойнішого представника України на Євробаченні 2020", - підсумував Віталій Дроздов.

Свої пісні для конкурсу вже представили деякі виконавці. Можете ознайомитися з їхніми композиціями:

Нагадаємо, раніше на офіційному сайті Євробачення 2020 був опублікований прогноз букмекерів щодо країн-фавориток.

Також читайте, хто може перемогти в Нацвідборі - Jerry Heil, зірка Х-фактору або чоловік Олени Мозгової.

Дізнайтеся, як у Києві пройшла зіркова презентація десятого сезону Голос країни, який отримав назву головної вокальної битви епох.