30 січня в український кінопрокат виходить вибухова неполіткоректна патріотична комедія "Наші котики" про добровольців на Сході України у 2014 році. Події відбуваються під час розпалу гібридної війни Росії проти України.

Напередодні старту у київському кінотеатрі "Оскар" (ТРЦ Gulliver) відбувся допрем'єрний показ стрічки, а потім - прес-конференція за участі знімальної групи, повідомляє журналіст Знай.ua.

Знімальна група комедії "Наші котики", фото: Знай.ua
Знімальна група комедії "Наші котики", фото: Знай.ua

"Наші котики" або Як ми полюбили лопати в умовах обмеженої антитерористичної операції з тимчасовими елементами військового стану

Ось таку довгу назву має новий український комедійний екшн, режисером якого став Володимир Тихий.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Він розповів, що понад 42 млн гривень склав бюджет стрічки, яка правдиво, але з гумором показує події 2014 року, коли українцям довелося ціною власного життя боронити рідну землю від ворогів.

"Чорним гумором ми мстимося їм", - заявив виконавець головної ролі Дмитро Тубольцев. Він зіграв персонажа з позивним "Літо".

Дмитро Тубольцев, фото: Знай.ua
Дмитро Тубольцев, фото: Знай.ua

Дмитро насправді був у АТО, пішовши на війну добровольцем.

"Був актором, пішов на війну, нікому не сказавши. Знали тільки дві людини, але вони проговорилися. Через півмісяця Ірма Вітовська дізналася про це, і вони почали мені театром збирати на речі. Вона особисто на машині разом зі Стасом Бжезінським привезли мені до табору амуніцію, ще хлопцям пороздавали. І я знімався принципово у тій самій формі, в якій воював", - розповів Тубольцев.

До того ж, на знімальному майданчику він був консультантом - допомагав акторам вжитися у роль.

"Я постійно розповідав акторам про кожну подію, як людина відчуває себе, як тримати зброю, як поступово проходить градація персонажа, як ти стаєш цинічним. Бо людина до всього звикає, навіть до смерті твоїх братів", - додав Дмитро.

Кадр з фільму "Наші котики" - Кремль палає
Кадр з фільму "Наші котики" - Кремль палає

Комедія "Наші котики" починається з кадрів палаючого Кремля. Повна розруха. Головний герой бачить перед очима Путіна у костюмі матрьошки (оце так!) та наводить на нього приціл гвинтівки...

Путін у комедії "Наші котики"
Путін у комедії "Наші котики"

Розкривати інтригу сюжету ми не будемо, аби не позбавляти глядача насолодження від перегляду. Але покажемо, як художник по гриму та спецефектам Катерина Струкова створювала вищезгаданий образ.

Стрічка наповнена всілякими спецефектами, які виглядять гідно для українського кіно та дуже близько до голлівудського. Те саме можна сказати і про грим. Одним з персонажів є Смерть, яка прилітає за головними героями. Виглядає вона приголомшливо та страшно реалістично. Ви подивіться, як її створювала Катерина. Це неймовірна робота!

Тож, у комедії є не тільки кумедні моменти, але і драматичні. Про що нагадала Уляна Супрун. Екскерівниця МОЗ також була присутня на прес-конференції, оскільки вона разом з чоловіком стали продюсерами стрічки "Наші котики".

Уляна Супрун, фото: Знай.ua
Уляна Супрун, фото: Знай.ua

"Я чула, що ви сміялися, і не сміялися, коли були ті моменти серйозні. Це добре! Дякую, що зацікавилися. Це сміхотерапія для кожного з нас. Є війна, вона далі продовжується в країні... Саме на передовій ми спілкувалися з нашими котиками і з волонтерами, які там були. І коли я прочитала сценарій - мені передав Марко, я була на літаку, і між чужими людьми я і сміялася в голос, і плакала. І зрозуміла, це відзеркалює те, що було на початку війни. І цей гумор. Бо це життя, воно продовжується, чи ми є у бліндажі, чи на прес-конференції. Без гумору, як казали ветерани, ми б, можливо, збожеволіли, бо нам потрібно, щоб був цей гумор, аби зняти стрес, посміятися з нашого ворога, сміятися смерті в обличчя", - поділилася Уляна Супрун.

Уляна Супрун, фото: Знай.ua
Уляна Супрун, фото: Знай.ua

"Наші котики" - комедія, в якій немає брехні, яку так люблять розповідати пропагандисти. "Їх там немає", пам'ятаєте? Або як на українські землі потрапили російський спецназ, чеченці, кремлівські протеже... Все це є у фільмі.

"Фільм показує, що ми не легко відносимося до війни - ми цю війну сприймаємо такою, якою вона є, залишаємося людьми, а не стаємо тваринами, які починають жити вже в цій проблемі. Ні! Ми робимо це для того, щоб потім жити в мирі, ми там залишаємося людьми, які хочуть жити в мирі, і знаходимо собі якусь розраду. На фронті справді таке бувало. Навіть під час бою ми жартували над сепарами, знущалися над ними, і між боями якби ми не розслаблялися, ми стали би небезпечними для самих себе. Тому цей фільм як ніколи на часі, і побільше б такого продукту. Ми не збираємося усугубляти ці події, ми хочемо залишитись завдяки гумору тверезими і тверезо дивитись на ці події, щоб бути з гарячим серцем і з холодною головою", - зізнався Дмитро Тубольцев.

Він відзначив, що проти пафосного кіно.

"Пафосне кіно дуже хибне і токсичне для людей, які не знають, як там, і вони, дивлячись ці фільми, складають своє трохи помилкове враження того, що там є. Дуже часто лунають тези від "вати", в якої горить, або людей, які просто помиляються, що ми втомилися від війни. Я цитував журналістам одного кіборга, який вже загинув, він в пості своєму писав: "Добре, ви втомилися від війни, втомлюйтесь. Але є такі чудові люди, які не втомлюються. Ми підемо, будемо захищати вас. Хоча ми могли вибрати такий спосіб життя, як ви, або втекти за кордон, або стати "толерастами" і постійно кричати за мир, і не помітити, як вже під нашими під'їздами стоять танки. Втомлюйтесь від війни, а ми будемо робити свою справу, ми збираємося жити в цій країні. Це трохи я від себе додаю", - сказав Дмитро.

Він також пояснив, чому це кіно потрібне для українців: "Чому неполіткоректна комедія? Бо ми називаємо речі такими іменами, які вони є насправді: війна є війна, люди гинуть, їх вбивають наші вороги".

"У нас є величезна кількість глядачів, які так чи інакше знаходяться в такому заціпенінні щодо ситуації на Сході України. Як сказав один видавець-філософ, в Україні війна продовжує бути гібридною, існує лише для певної частини суспільства. Величезна кількість людей намагається відгородитися від інформації про це. Нам потрібно робити все, щоб війна перестала бути у розумінні гібридна, а стала тотальна для нашої України. Один з засобів - це наш фільм, який провокує, дає можливість навіть тим, хто намагається, умовно кажучи, боронити себе від цього шоку і стресу, з яким асоціює бойові дії на Сході України, навіть вони можуть досить комфортно зайти в цю тему і позбавитися його", - підсумував режисер фільму Володимир Тихий.

Додамо, що у головних ролях, крім Тубольцева, зіграли Петро Микитюк, Дмитро Хом’як, Віра Климковецька, Ярослав Федорчук, Станіслав Бжезінський та Михайло Кукуюк.

Продюсерами стрічки стали Марко Супрун, Ігор Савиченко, Уляна Супрун, Володимир Тихий, Дмитро Кожема та Степан Бандера. До речі, це реальний онук Степана Бандери, який живе у Канаді та займається телевиробництвом.

У лютому в тираж вийде кіноповість "Наші котики" - книга, яка міститиме новели про тих самих героїв, але сюжет відрізнятиметься від фільму. Написали книгу Володимир Тихий та Валерій Пузік.

Ввечері у кінотеатрі "Оскар" відбулася гала-прем'єра комедії "Наші котики", яку відвідали українські зірки.

Серед гостей можна було побачити Соломію Вітвіцьку, Олену Лавренюк, Уляну Супрун, Дар'ю Трегубову, Наталію Васько, Ахтема Сейтаблаєва, Ірму Вітовську, Олександру Новикову, Михайла Кукуюка та інших.

Фото 1 из 25.
Фото 2 из 25.
Фото 3 из 25.
Фото 4 из 25.
Фото 5 из 25.
Фото 6 из 25.
Фото 7 из 25.
Фото 8 из 25.
Фото 9 из 25.
Фото 10 из 25.
Фото 11 из 25.
Фото 12 из 25.
Фото 13 из 25.
Фото 14 из 25.
Фото 15 из 25.
Фото 16 из 25.
Фото 17 из 25.
Фото 18 из 25.
Фото 19 из 25.
Фото 20 из 25.
Фото 21 из 25.
Фото 22 из 25.
Фото 23 из 25.
Фото 24 из 25.
Фото 25 из 25.

Нагадаємо, раніше Знай.ua відвідав разом з учасниками знімальної групи та зірками допрем'єрний показ "Віддана" у столичному кінотеатрі "Оскар", де Алеся Романова розповіла про найінтимніші моменти під час зйомок.

А акторка Ольга Сумська зізналася, чим її здивували польські фани після прем’єри там ”Кріпосної”.

Також у Києві відбулася зіркова прем'єра драми "Маленькі жінки".