До старту Національного відбору на пісенний конкурс Євробачення 2020 залишився рівно тиждень - 8 лютого відбудеться перший півфінал, в якому під номером 8 вийде співачка Assol (вона ж - Катя Гуменюк).

Артистка розповіла Знай.uа про свою конкурсну пісню "Save It", про її значення і важливий посил.

Співачка Ассоль (ASSOL), фото: Знай.ua
Співачка Ассоль (ASSOL), фото: Знай.ua

Assol випустила пісню у п'ятницю, 31 січня. Як зазначено в описі, Save It - не просто чергова пісня для конкурсу, вона має важливе соціальне значення. Її головний меседж - "почни з себе, щоб допомогти світу".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Я - один із співавторів слів. Пісня народилася у нашій команді не цілеспрямовано для Євробачення, ми хотіли написати пісню зі змістом, з сильним посилом. Коли вона була написана, ми зрозуміли, вона зобов'язана зазвучати для широкої аудиторії, тому що в ній йдеться про важливі речі. Дуже хочеться, щоб люди задумалися над тим, як ми живемо", - поділилася співачка.

Композиція присвячена темі екології та збереження планети, яка як ніколи актуальна наразі після виступу Грети Тунберг на саміті ООН з клімату.

"Так, основна тема - це екологія, - зазначила Assol. - Також для мене дуже важливо, щоб люди стали добрішими один до одного, несли більше позитиву, ніж негативу, були обережні у своїх словах, бо слово - це таж сама зброя".

Співачка поділилася, що два роки жила в Англії, де давно турбуються через проблеми екології.

"Там ця тема дуже розвинена, і це здорово. Для людей там це звично. Ми тільки до цього почали приходити в Україні. Радує те, що ми робимо перші кроки до сортування сміття, до того, щоб не використовувати поліетиленові пакети, до того, щоб використовувати багаторазові трубочки, стакани. Я дуже захоплююся цією темою і підсадила вже всю свою сім'ю: у мене мама купує пакети, які розкладаються. Тому дуже хочеться, звичайно, щоб люди більше цим цікавилися, не викидали сміття просто з машини у вікно, а я дуже часто це бачу, це сумно", - розповіла артистка.

Співачка Ассоль (ASSOL)
Співачка Ассоль (ASSOL)

Для участі у Нацвідборі на Євробачення 2020 співачка вирішила знову змінити псевдонім, ставши Assol. Раніше вона виступала під ім'ям katya, Катя Гуменюк і Ассоль.

"Це просто легкий ребрендинг - ми пишемо тепер ім'я латиницею. Я дуже рада, що мені вдалося пройти цей шлях і вдихнути нове життя в це ім'я. Я розумію, чим я займаюся, і люблю свою справу, і живу нею, просто ім'я Ассоль - це велика біографія, асоціація, великий багаж, досвід. Мені здається, в Євробаченні повинна брати участь Assol, щоб люди могли дізнатися більше про мене", - підсумувала зірка.

Учасники першого півфіналу Нацвідбору на Євробачення 2020
Учасники першого півфіналу Нацвідбору на Євробачення 2020

20 січня телеканали СТБ і UA: Суспільне мовлення представили імена артистів, які пройшли до числа півфіналістів Національного відбору на Євробачення 2020. У списку 16 конкурсантів.

Відбулися зміни в команді журі: до Андрія Данилка приєдналася Тіна Кароль і Віталій Дроздов - зовсім нове обличчя для громадськості, але визнаний експерт в музичній індустрії. Він - генеральний продюсер радіохолдингу №1 в Україні "ТАВР Медіа" і генеральний директор "Хіт FM".

Прямі ефіри Національного відбору на Євробачення 2020 пройдуть 8, 15 (півфінали) та 22 лютого (фінал) одночасно на телеканалах СТБ і UA: ПЕРШИЙ.

Ведучий прямих ефірів - Сергій Притула.

Раніше Знай.uа поспілкувався з конкуренткою Assol у Нацвідборі на Євробачення 2020 - Jerry Heil. Вона розповіла, чи боїться критики і невдало заспівати наживо.

Також повідомлялося, що David Axelrod представив романтичну баладу для Євробачення 2020.

А новий член журі Нацвідбору Віталій Дроздов поділився своєю думкою щодо пісні-переможця Євробачення 2020.