У цьому році в Національному відборі на Євробачення 2020 багато нових і маловідомих імен. Одне з яких - Gio. Хто це і що відомо про цього півфіналіста - з'ясовував Знай.uа.

Gio - псевдонім молодого автора і виконавця Гіоргі Дарахвелідзе. Хлопець приїхав в Україну з Грузії ще 15 років тому. Шанувальники шоу "Голос країни" могли бачити його виступи в кількох сезонах. Співак не раз намагався показати свій талант музиканта і ось спонтанно, за його словами, вирішив подати заявку на участь у Національному відборі на Євробачення 2020.

Gio, учасник Нацвідбору на Євробачення 2020
Gio, учасник Нацвідбору на Євробачення 2020

"Коли я був маленьким, ми переїхали з батьками в Україну. Тато - по роботі. Він займається малим бізнесом, а мама - журналіст. Вона в грузинській газеті працювала. Я закінчив школу і університет у Києві. Україна стала для мене другою батьківщиною. Так, я міг би в Грузії спробувати пройти на Євробачення, але вирішив тут", - зізнався артист.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Gio неодноразово бачили в компанії іншого грузинського красунчика, ексХолостяка і тренера "Зважені та щасливі" Іраклі Макацарія.

Gio і Іраклі Макацарія
Gio і Іраклі Макацарія

Як зазначив Gio, Іраклі його хороший друг, який завжди підтримує.

"Чесно скажу, для мене відбір в Україні набагато цікавіше, ніж у Грузії. Не тому, що там погано, просто я не дивився відбори грузинські, але завжди стежив за українськими", - поділився музикант.

Gio сам пише собі пісні і музику. Його творчість щира і самобутня. В пісні для Євробачення "Feeling so Lost" він розповів про свої почуття і переживання.

У коментарях під відео баладу Gio назвали однією з найкращих у відборі на Євробачення.

"У мене є своя аудиторія, - зазначив співак. - На жаль, я тільки почав виставляти свої авторські композиції, але у мене їх дуже багато. Буквально недавно був сольний концерт в Бельетажі. Було більше 500 осіб".

За словами Gio, пісня "Feeling so Lost" була першим синглом до його сольного концерту, який пройшов у Києві в листопаді минулого року.

"У мене є інші пісні, які набагато форматніші для Євробачення, але Руслан Квінта (музичний продюсер Нацвідбору - ред.) порадив саме цю баладу", - сказав він.

Gio, учасник Нацвідбору на Євробачення 2020
Gio, учасник Нацвідбору на Євробачення 2020

Виступати співак буде в першому півфіналі, який відбудеться 8 лютого, під номером 7. Чи зможе він пройти у фінал - буде відомо після голосування журі та глядачів.

"У мене свій стиль. Напевно, якщо б мені сказали, роби трек під Євробачення, я б робив все одно в своєму. Тому що я ще дивлюся на досвід двох останніх переможців Євробачення Дункана Лоуренса і Нетти Барзілай - два моїх улюблених", - зізнався артист.

На думку Gio, його творчість близька до творчості Дункана, Нетти і Сальвадора Собрала.

"Вони дуже самобутні. У них дуже щира музика. Це те, що я роблю", - додав він.

Gio, учасник Нацвідбору на Євробачення 2020
Gio, учасник Нацвідбору на Євробачення 2020

Раніше Знай.uа поспілкувався зі співачкою Assol, яка також вирішила взяти участь у Нацвідборі на Євробачення 2020. Зірка розповіла про свою конкурсну пісню та її значення.

Також думку про свою пісню висловила і Jerry Heil, яка заспіває в першому півфіналі Нацвідбору. Чи боїться вона критики і невдало заспівати вживу - відверте зізнання співачки.

Крім того, про своє бажання перемогти у Нацвідборі розповів ще один півфіналіст - David Axelrod (Девід Аксельрод), чоловік Олени Мозгової.

Нагадаємо, 20 січня телеканали СТБ і UA: Суспільне мовлення представили імена артистів, які пройшли в число півфіналістів Національного відбору на Євробачення 2020. У списку 16 конкурсантів.

Сталися зміни в команді журі: до Андрія Данилка приєдналася Тіна Кароль і Віталій Дроздов - зовсім нове обличчя для суспільства, але визнаний експерт в музичній індустрії. Він - генеральний продюсер радіохолдингу №1 в Україні “ТАВР Медіа” і генеральний директор “Хіт FM”.

Прямі ефіри Національного відбору на Євробачення 2020 пройдуть 8, 15 (півфінали) та 22 лютого (фінал) одночасно на телеканалах СТБ та UA: ПЕРШИЙ.

Ведучий прямих ефірів - Сергій Притула.