У 2020 році знаменитий український дизайнер Андре Тан святкує 20-річчя свого однойменного бренду. З цієї нагоди команда 1+1 Digital Studios зняла документальний фільм про модельєра.

13 лютого в київському кінотеатрі "Оскар" відбулася закрита презентація проєкту, який отримав назву"ANDRE TAN".

На прем'єрі фільму побував і кореспондент Знай.uа. Читайте далі, як звичайний продавець риби став телезіркою і провідним дизайнером України, а також дивіться фоторепортаж з місця події.

Дмитро Комаров та Андре Тан з дружинами, фото: Знай.uа
Дмитро Комаров та Андре Тан з дружинами, фото: Знай.uа

Першими подивитися документалку про модельєра прийшли українські знаменитості. Серед гостей: Катя Осадча, Дмитро Комаров, Саша Кучеренко, Гайтана, Джамала, Даша Астаф'єва, Катя Сільченко, обличчя каналу "1+1" та зірки "Танців з зірками".

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Вагітна Джамала, фото: Знай.ua
Вагітна Джамала, фото: Знай.ua

Соня Плакидюк, Наталія Холоденко і Даша Астаф'єва, фото: Знай.uа
Соня Плакидюк, Наталія Холоденко і Даша Астаф'єва, фото: Знай.uа

Даша Астаф'єва здивувала зовнішнім виглядом - співачка відмовилася від образу сексуальної бомби.

Соня Плакидюк і Даша Астаф'єва, фото: Знай.ua
Соня Плакидюк і Даша Астаф'єва, фото: Знай.ua

А ведуча і психолог Наталія Холоденко вирішила приголомшити короткою сукнею, оголивши стрункі ніжки.

Наталія Холоденко, фото: Знай.ua
Наталія Холоденко, фото: Знай.ua

Катя Осадча, як зазвичай, вирішила випитати секрети зірок на окремій локації.

Катя Осадча, Даша Астаф'єва і Соня Плакидюк, фото: Знай.ua
Катя Осадча, Даша Астаф'єва і Соня Плакидюк, фото: Знай.ua

Під "допит" телеведучої потрапив і Андре Тан з дружиною.

Катя Осадча та Андре Тан з дружиною, фото: Знай.ua
Катя Осадча та Андре Тан з дружиною, фото: Знай.ua

Фільм розповідає про тернистий шлях Андре Тана до успіху і слави. Ви дізнаєтеся, як простий хлопець з Харківської області йшов до своєї мрії. У 60-хвилинній історії глядачі побачать закулісся роботи модельєра, як продавець риби став телезіркою (всі пам'ятають популярне шоу на ТБ "Жертва моди"?) і провідним дизайнером України.

Усі, хто виходив з залу після перегляду, були під великим враженням. Ми не будемо розкривати всю інтригу, але зазначимо, що у фільмі ви дізнаєтеся:

  • Андре Тан - емоційна людина і іноді матюкається
  • Чому дизайнер зненавидів Лондон і Англію?
  • З чого почався старт кар'єри Тана? Який щасливий квиток він витягнув?
  • В які критичні ситуації він потрапляв?
  • На що він готовий заради того, щоб ШИТИ?
  • Чого найбільше боїться Андре Тан?

Дизайнер розкриває всю правду про себе та свою роботу у документальній стрічці. Він зізнається, якою ціною продавець рибою перетворився у визнаного фешн-гуру і телезірку, як вперше привіз на свій показ Періс Хілтон і подолав банкрутство. Відео супроводжується унікальними архівними зйомками.

"Низький уклін команді, - сказав на презентації Андре Тан. - Це ті люди, які зняли насправді 50 годин фільму, з них відібрали - 5. Ми сперечалися за кожну хвилину! Це був дійсно прекрасний процес".

"Сьогодні Україні потрібні локальні герої та реальні приклади справжніх успішних людей, які selfmade. Насправді, їх досить багато навколо, потрібно лише подивитися. Роль медіа – знаходити цих героїв і давати їм можливість бути розказаними", - зазначила зі сцени Анна Ткаченко, генеральний продюсер фільму, директор 1+1 Digital і Інновації.

Режисером фільму став Ярослав Коротков. Він зізнався, що метою команди було показати і розповісти про дизайнера динамічно і по-новому.

Олексій Дівєєв-Церковний і Катя Сільченко, фото: Знай.ua
Олексій Дівєєв-Церковний і Катя Сільченко, фото: Знай.ua

Продюсер Олексій Дівєєв-Церковний поділився зі Знай.uа своєю думкою про дизайнера: "Красивий, елегантний завжди! Це людина, яка створює моду. Він дуже багато про неї знає. І він моду перетворив не просто у мистецтво, але ще і в бізнес. Мало хто з наших дизайнерів має точки в торгових центрах, і розвинув цілу імперію. За це йому честь і хвала! Людина дає майстер-класи та тренінги, розповідає, як розвивається мода, що буде у тренді, як себе зробити модною. Я пішов у тінь в одну сторону, а він залишився на плаву - встигає створювати моду і при цьому бути успішним бізнесменом, що мало у кого поєднувалося".

Олексій розповів кумедну історію, як він разом з Андре відпочивав в гостях у "Міс Україна Всесвіт".

"Оскільки він харків'янин, а у мене занадто багато було тісних контактів з Харковом, зокрема, одна з Міс Україна Всесвіт була харків'янка Людмила Бікмулліна. Вона брала участь у нього моделлю багато років і працювала, коли він ще був харківським молодим дизайнером. Коли Люся вдало вийшла заміж і стала громадянкою Гонконгу - жити там, то ми дуже часто з Андре прилітали і зустрічалися саме там, в Гонконзі. Ми багато відпочивали разом, гуляли", - зізнався Дівєєв-Церковний.

В'ячеслав та Ірина Дюденко з гостями прем'єри фільму про Андре Тана, фото: Знай.uа
В'ячеслав та Ірина Дюденко з гостями прем'єри фільму про Андре Тана, фото: Знай.uа

Мало хто знає, але цю пару - Ірину та В'ячеслава Дюденків - Андре Тан називає мамою і татом. Вони давно знайомі і не раз перетиналися по роботі. Як розповів знаменитий стиліст і перукар В'ячеслав Дюденко, він з дружиною був присутній ще на перших модних показах дизайнера.

"Він з самого початку дуже грамотно вибудовував колекції. У нього завжди була ідея - чітка, вибудувана, по трендам, за кольором, певна стилістика за пропорціями. Завжди були зважені і цілісні колекції. Це неможливо було пропустити", - зізнався стиліст.

Ірина додала, що Андре створював не тільки екстравагантні, дуже яскраві, провокаційні і нахабні колекції, але і ніколи не втрачав допитливість і бажання робити щось нове.

"Коли він увійшов у загін українських дизайнерів, і його ім'я було у рядку перших, він правильно побудував тактику - створив базу: механізм отшива, щоб була стабільна команда, яка б відшивала кількість партій, не просто під клієнта. Він зібрав цілісний механізм: є базова колекція, прет-а-порте, люксова і пошиття індивідуальних речей. З іншого боку - вибудував менеджмент так, щоб його марку знали всі", - прокоментувала успіх Тана Ірина Дюденко.

Андре Тан пройшов і через період банкрутства, як і багато хто в українській фешн-індустрії.

"Він навіть у нас питав, а як ви мережу салонів вибудовували, це складно? Ми ж не знаємо, як в одязі. Він в цьому відношенні випередив багатьох дизайнерів - пішов шляхом стратегії і збудував хороший бізнес. Падіння завжди бувають, в нашій країні тим більше, адже індустрії як такої немає. Ми самі теж за період, що ми працюємо, відкрили 13 салонів і 10 закрили", - поділився В'ячеслав Дюденко.

Але головне, як зазначило подружжя, незважаючи на всі труднощі, Андре Тан зберіг репутацію і ім'я бренду.

"Якщо ти хочеш, щоб була репутація та ім'я, маючи таку розгалужену мережу магазинів, не треба триматися за тих людей, які були вчора. Потрібні свої соратники, які дивляться в майбутнє", - побажав дизайнеру Дюденко.

Подивитися новий документальний фільм про дизайнера Андре Тана можна на платній онлайн-платформі "1+1 Video" або на каналі ТЕТ 8 березня.

Прем'єра фільму ANDRE TAN, фото: Знай.uа
Прем'єра фільму ANDRE TAN, фото: Знай.uа

Фото: Знай.ua
Фото: Знай.ua

Наталія Холоденко. Фото: Знай.uа
Наталія Холоденко. Фото: Знай.uа

Віталіна Ющенко з подругою, фото: Знай.uа
Віталіна Ющенко з подругою, фото: Знай.uа

Оля Цибульська, фото: Знай.uа
Оля Цибульська, фото: Знай.uа

Гайтана, фото: Знай.uа
Гайтана, фото: Знай.uа

Додамо, що Дмитро Комаров прийшов на прем'єру фільму про Андре Тана з особливим подарунком для друга-модельєра. Ведучий програми "Світ навиворіт" подарував китайський чай Пуер і спеціальний ніж для цього чаю.

Діма Комаров та Андре Тан, фото: Знай.uа
Діма Комаров та Андре Тан, фото: Знай.uа

Оля Цибульська, фото: Знай.uа
Оля Цибульська, фото: Знай.uа

Нагадаємо, раніше красуня-дружина Дмитра Комарова Саша Кучеренко розповіла Знай.uа., як їздила до нього в Китай на зйомки.

Також Знай.uа відвідав презентацію нового сезону програми Дмитра Комарова "Світ навиворіт", який присвячений Китаю. Це найдовгоочікуваніший та масштабний сезон програми за всі роки її існування.

Крім того, дружина Комарова поділилася подробицями про життя з Дмитром Комаровим, особливі подарунки від чоловіка і свої домашні обов'язки.