Ще якихось кілька місяців і знову почнеться підготовка перед найпопулярнішим європейським пісенним конкурсом Євробачення. А ось відбіркові конкурси вже стартували. У цьому році 65-й за рахунком конкурс пройде в Нідерландах, адже виграв Дункан Лоуренс, саме представник цієї країни і за правилами країна-переможець приймає учасників на наступний рік у себе. Фінал Євробачення відбудеться 16 травня поточного року. А поки згадаємо українських виконавців.

Популярні молоді українські співаки та гурти, які брали участь у відборі 2020

Почнемо з тих, хто тиждень тому брав участь в національному відборі для участі в Євробаченні.

Jerry Heil, Фото з сайту Афіша Daily
Jerry Heil, Фото з сайту Афіша Daily

Вітчизняна естрада вибухнула від Jerry Heil і її пісня «Охрана, отмєна». Українська співачка, що стала популярною буквально рік тому. 24-річна Шемаєва Яна з Василькова з раннього дитинства почала займатися музикою, закінчила Київський інститут ім. Рейнольд Глієра та Національну музичну академію ім. Чайковського і подалася в артисти.

Катя Chilly, Фото з сайту 24 канал
Катя Chilly, Фото з сайту 24 канал

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Katya Chilly стала популярною ще в 2000-х. Вона виконує музичні композиції на українській мові, випустила 4 альбоми, які неодноразово визнавалися, як кращі в Україні. 41-річна Катерина має маленького сина і вже бере його з собою на виступи.

Марина KRUTЬ, Фото сайту Новини Хмельницький
Марина KRUTЬ, Фото сайту Новини Хмельницький

Оригінальна співачка, композитор і виконавиця української музики Марина KRUTЬ. На відборі вона виступила з неповторним соло бандури під назвою «99». Вона і її народний інструмент — нерозлучні. У минулому році вона брала участь в «Х-Фактор».

Go-A — етнічна українська група, виконуюча фолк-рок. Вони експериментують з інструментами (африканські барабани, сопілка, електронна музика), а голос вокалістки своєрідний і автентичний. Навесні минулого року група потрапила в десятку хітів іTunes Dance чарту в Словенії.

Cloudless, Фото з сайту Сегодня
Cloudless, Фото з сайту Сегодня

Чоловіче тріо Cloudless (жанр поп, електроніка, рок) було створено всього три роки тому, але їх сучасні пісні проникли до багатьох українських теле-шоу і серіалів.

Гіоргі Дарахвелидзе Gio активний учасник вокального шоу «Голос». Він сольний виконавець, який виступає в жанрі поп, пише і співає естрадні пісні про пережиті ситуаціях, почуттях і відносинах. У листопаді 2019 року відбувся його перший сольний концерт в Києві, в даний час він працює над своїм першим альбомом.

Ассоль багато хто пам'ятає ще маленькою дівчинкою з піснею про маму. Але тепер мала дівчинка виросла і співає вже жіночі пісні і прагне представляти Україну на європейському пісенному конкурсі. 25-леняя Катерина Гуменюк (справжнє ім'я виконавиці) співає в жанрі поп і RnB. Всього у неї три альбоми за останні 20 років.

Найвідоміші виконавці України, які раніше брали участь в Євробаченні

Одна з найбільш відомих українських виконавиць Вєрка Сердючка (без грима це чоловік Андрій Данилко). Ця артистка комедійного жанру в минулому і співачка зараз стала справжнім надбанням країни. Майже жодне весілля або корпоратив не обходиться без її пісень.

Вірка Сердючка. Фото з сайту УНІАН
Вірка Сердючка. Фото з сайту УНІАН

Використовувати образ провідниці Вєрки Сердючки Данилко почав ще в шкільні роки, а ось з навчанням у майбутнього народного артиста не склалося: він провалював вступні іспити, сесії і був відрахований з ВНЗ. Кар'єра пародиста і гумориста активно почала розвиватися в 1992 році. А через п'ять років вийшла перша пісня. У 2007 році Сердючка взяла участь в Євробаченні після участі Тіни Кароль і посіла друге місце. З 2018 року Данилко заявив, що у вигляді жіночого альтер-его виступати більше не буде. Зараз він займається діяльністю продюсера.

Тіна Кароль, Фото з сайту УНІАН
Тіна Кароль, Фото з сайту УНІАН

Тіна Кароль — одна з найвідоміших вітчизняних поп-співачок, телеведуча і актриса, народна артистка України. Протягом останніх семи років є суддею популярного шоу «Голос» і «Голос. Діти». У 2017 і 2015 роках була визнана як краща виконавицею України за версією телеканалу М1 Music. Кароль співає пісні російською, українською та англійською мовами. Випустила шість студійних альбомів. На Евробачення 2006 вона зайняла 7 місце.

Руслана Лижичко українська співачка, родом зі Львова стала переможницею Євробачення в 2004 році. З дитинства займалася музикою, закінчила факультет диригування і піаніно у Львівській консерваторії. Музична кар'єра почалася з 1996 року, стрімко злетіла після Євробачення.

Її альбом «Дикі танці» став п'ять разів платиновим в Україні. Співачка виступає в стилях поп та поп-фолк, часто використовує народні мотиви, гуцульські, старовинні інструменти, поєднання трембіти і сучасного денсу. Записала всього вісім студійних альбомів, виконує патріотичні пісні. Зараз також займається продюсуванням співаків і допомогою новим перспективним артистам.

Учасниця європейського вокального конкурсу 2008 Ані Лорак зайняла друге місце. Вирішила, що хоче стати співачкою ще в 4 роки. Її дитинство було нелегким, проте вона змогла домогтися успіху. Кар'єра співачки у неї почалася після перемоги в 1992 році на чернівецькому фестивалі «Первоцвіт», тоді вона познайомилася зі своїм першим продюсером. З тих пора вона стала активно виступати і записувати нові пісні (11 студійних альбомів). За які удостоїлася безліч нагород і премій.

Ані Лорак. Фото з сайту Новини Саратова
Ані Лорак. Фото з сайту Новини Саратова

Лорак дуже затребувана і популярна співачка в своїй країні, знімається в кіно і виступає як поп-виконавиця і соул, її голос дуже сильний, насичений. Активно займається благодійністю, є послом Доброї волі ООН з питань ВІЛ та СНІД в Україні.

Міка Ньютон учасниця конкурсу в 2011 році, зайняла 4-е місце. Її публічний творчий шлях почався з перемоги на «Чорноморських іграх» в Скадовську. Активно виступає в жанрі поп-рок і знімається в Україні і в Росії, зараз живе в Лос-Анджелесі і мріє про Греммі.

Злата Огнєвич представляла Україну на Євробаченні 2013, але перемогу не здобула — зайняла третє місце. З 2014 по 2015 рік була депутатом Верховної Ради України, активно знімається на ТБ і записує альбоми. В її дискографії понад 20 альбомів. Поп-виконавиця володіє голосом сопрано.

Джамала. Фото з сайту Iveta
Джамала. Фото з сайту Iveta

Кримськотатарська співачка естради Джамала виграла Євробачення-2016. Виконує пісні в багатьох стилях (поп, фолк, соул, електро, джаз, фанк, кримські народні пісні в новій обробці), експериментує зі звучанням, кожна її пісня оригінальна і неповторна. Вона володар премії «Людина року», актриса, переможниця російських конкурсів, багатьох музичних премій і виграла 61-е Євробачення.

MARUV (Корсун Ганна) повинна була представляти країну на Євробаченні в 2019 році. Однак у після перемоги у відборі у неї виникли непримиренні обставини з української телерадіокомпанією, тому вона відмовилася від участі. Після конкурсного відбору кар'єра співачки знаходиться на піку, вона молода, сучасна, перспективна, гаряча, її тексти і кліпи провокаційні і свіжі. Напрямки, в яких вона співає, — поп, електро.

Українські знамениті артисти минулих років

Олександр Пономарьов — знаменитий народний український артист, актор, композитор і продюсер, лауреат численних музичних премій. Виконує поп, в його сольному виконанні найважливіша українська пісня — Гімн України. У 2012 році отримав премію «Кращий виконавець» від Yuna.

Олександр Пономарьов, Фото з сайту Хвиля
Олександр Пономарьов, Фото з сайту Хвиля

Поп-виконавець Віталій Козловський. Переможець шоу «Караоке на майдані» та «Шанс». З того часу почався його стрімкий ріст, як співака. У список його нагород входять понад півсотні різних премій, в тому числі «Заслужений артист України».

Віктор Павлік почав займатися музикою дитячих років, до теперішнього часу у нього записано три десятка студійних альбомів. Також виступати почав його син Олександр Павлік. Зараз їх часто можна зустріти разом на ТБ, музичних шоу та інше. Віктор в 2003 році дав концерти в 20 американських штатах. Отримав безліч премій і нагород за активну культурну діяльність.

Молодий співак Дмитро Монатік здобув популярність після участі в «Х-Факторі», хоча до цього він з'являвся як танцюрист на «Танцюють всі», і в «Фабриці зірок». До участі в них був композитором пісень для відомих вітчизняних зірок, а також танцював у шоу-балетах деяких. Зараз він дуже популярний, затребуваний, його пісні займають лідируючі позиції в українських і російських чартах, випустив п'ять альбомів.

Йолка. Фото з сайту Факти
Йолка. Фото з сайту Факти

Єлизавета Іванців, більш відома, як Йолка є російсько-українською співачкою. Спочатку вона подавала себе як розкуту «пацанку», проте в останні роки стала світлішою, зрілою і осмисленою. Пісні її так і залишилися легкими, теплими і надихаючими, як «велика повітрянна куля» з однієї її славнозвісної композиції.

Віра Брежнєва – екс-учасниця жіночого колективу «Віа Гра», продюсером якого був Костянтин Меладзе, брат відомого російського співака в сучасному жанрі і шансону Валерія Меладзе. Віра Брежнєва стала на шлях творчості і естради в 2002 році, заспівавши разом зі знаменитим колективом «Спробу №5» як звичайний глядач із залу. З того моменту вона протягом деякого часу успішно заміняла Альону Вінницьку. У 2010 році вона випустила перший свій сольний альбом.

Отримала безліч нагород, в тому числі «Найсексуальніша жінка» від журналу Maxim. Займається активною діяльністю добровольця з питань ВІЛ та СНІД, виступає, записує альбоми та збірки пісень, знімається в кіно.

Віра Брежнєва. Фото з сайту Газета.Ру
Віра Брежнєва. Фото з сайту Газета.Ру

Світлана Лобода (LOBODA) також свого часу співала в жіночому колективі «Віа Гра», але тепер вона активно займається сольною кар'єрою, випускає прекрасні пісні, неодноразово ставали хітами. Вона є автором своїх пісень, а також працює викладачем вокалу. У 2016 році вона отримала титул найкрасивішої співачки країни.

Найпопулярніші українські гурти та колективи

Один з найбільш популярних сучасних колективів — «Время и стекло». Створений Олексієм Потапенко (Потап). Варто зазначити, що протягом довгого часу він виступав з Настею Каменських, тепер у них свої окремі проекти. Учасниками групи є Олексій Завгородній і Надя Дорофєєва.

Время и стекло. Фото з сайту 1 + 1
Время и стекло. Фото з сайту 1 + 1

Дуже нова група з сучасною музикою і стилем. Мелодії з їхніх пісень можна зустріти в багатьох вітчизняних рекламах. Вони зараз на піку популярності. Виконують композиції в жанрах поп, рок, хаус, реп, денс.

The Hardkiss також молода і перспективна українська команда, створена в 2011 році. Вони визнані найкращою рок-групою за версією Yuna в 2017 році і тоді ж кращим альтернативним панк проектом за версією М1 Music. Записали два альбоми на українській та англійській мові, активно гастролюють і знімають кліпи.

The Hardkiss, Фото з сайту MoeMisto.ua
The Hardkiss, Фото з сайту MoeMisto.ua

«NikitA» — інструментальна жіноча група з трьох учасниць, створена продюсером Юрієм Нікітіним в 2008 році. Не раз учасниці зізнавалися найсексуальнішими жінками України, часто знімалися в журналах для чоловіків та інше. Їх кліпи і пісні дуже популярні на ТБ.

Кому вниз, Фото з сайту РокРадіо UA
Кому вниз, Фото з сайту РокРадіо UA

«Кому вниз» популярна українська метал група. Вона була заснована в 1988 році і до цих пір користується популярністю. За історію існування записали шість альбомів і один сингл. У групі тільки чоловіки і виконують вони пісні німецькою, англійською, українською та російською мовою. Виступають на фестивалях з важкою музикою, гастролюють по країні і за її межами.

Воплі Відоплясова (ВВ) на чолі з Олегом Скрипкою. Старий український колектив, заснований в 1986 році, є засновником українського етно-року і рок-н-ролу. Це перша група пострадянського простору, яка почала виконувати інструментальні пісні українською мовою.

Кузьма. Фото з сайту ТСН
Кузьма. Фото з сайту ТСН

Група «Скрябін», на чолі якої був покійний Андрій Кузьменко (Кузьма). Група створена в 1989 році, виконувала пісні в стилі електронної альтернативи, дарквейв і поп-року.