22 лютого Україна обере свого представника на Євробачення 2020. Під час фіналу Національного відбору за допомогою оцінок від журі та глядацького голосування визначиться переможець.

Шестеро учасників будуть боротися за шанс поїхати у Роттердам, де в травні пройде сам конкурс. Це KRUTЬ, Jerry Heil, Go_A, David Axelrod, KHAYAT і TVORCHI.

Фіналісти Нацвідбору на Євробачення 2020
Фіналісти Нацвідбору на Євробачення 2020

Знай.uа поспілкувався з Павлом Шильком (DJ Паша) про те, хто ж з фіналістів цьогорічного Нацвідбору може привезти в Україну заповітну перемогу, після Руслани і Джамали. Однак генпродюсер премії YUNA зізнався, що потенційного переможця серед учасників він не побачив. Читайте далі, чому так.

Павло Шилько
Павло Шилько

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Павле, давайте трохи проаналізуємо учасників Нацвідбору. Як думаєте, хто найяскравіший в цьому році?

Вважаю, що проєкт TVORCHI. Навіть візуально те, як вони виглядають.

У кого найкрасивіша пісня?

Тут потрібно розподілити по декількох категоріях. Пісню сприймати, як чіпку мелодію, як вокально виконану і загалом як продакшн. Це три різні пісні.

Найкраще виконує David Axelrod - він досвідченіший, і це видно. Якщо говорити за хваткістю, то це KHAYAT. За продакшеном - найбільш така фірмова пісня, що англійською називається "аптудейт", у TVORCHI.

TVORCHI з піснею Bonfire

У кого, на ваш погляд, найбільше шансів виграти на Євробаченні 2020 або зайняти місце ближче до першої трійки?

Чесно скажу, ні в кого! Тому що етніка - це, звичайно, дуже круто - те, що робить Go_A, але я не пам'ятаю, коли останній раз етніка взагалі перемагала на Євробаченні. Тобто можна показати себе, що це щось незвичайне, виділитися, але такі пісні ніколи не виграють Євробачення.

Go_A з піснею Соловей

При тому, що Jerry Heil вміє створювати дуже хітові пісні, порівняно з іншими її піснями, ця менше хітова і точно не виграла б.

Jerry Heil з піснею Vegan

KRUTЬ яскраво б виступила, тому що виділяється: і пісня гарна, і сама вона в поєднанні з цієї бандурою, але це теж не переможець.

KRUTЬ з піснею 99

У David Axelrod типова гарна пісня під Євробачення. Це десь топ-10 або топ-7, але не переможець. Це я аналізую за останніми 10-12 роками, хто вигравав.

David Axelrod з піснею Horizon

KHAYAT - теж ні. Для нашого Нацвідбору це один з найбільш якісних і чіпких треків, але таких на Євробаченні буде мінімум десяток, подібного рівня, подібно зроблених і не гірше заспіваних. Тому ніхто.

KHAYAT з піснею Call For Love

Та TVORCHI - ні. За продакшеном якісне таке в Європі вже є, незважаючи на те, що на Євробачення деякі країни досі шлак привозять. Ну і за рахунок того, що досвіду поки не вистачає. А там велика сцена, навіть дуже досвідчені люди губляться. Явно виступаючи так, він (Джефрі Кенні - соліст групи - ред.) буде нервувати і не попадати, а якщо людина не попадає, Європа не дурна, при всій красі пісні і хваткості, ніколи людина, яка не попадає та хвилюється, не вигравала Євробачення.

Кого можете назвати з фіналістів найбільш неординарним (епатажним) учасником?

Для мене це все-таки Go_A, тому що їхня пісня дуже виділяється серед всіх. Ніби народна пісня, зроблена в сучасній естетиці. Вона не народна, але зроблена в стилістиці народної. За правилами ж не можна. Яскраво відрізняються від інших.

Чия пісня вам "не зайшла"?

Я не можу сказати, що мені якась "не зайшла", тому що всі вони досить різні вийшли. Але, якщо, наприклад, я б за підсумками півфіналу виставляв оцінки, кому б я поставив найменшу? Тут би я вже говорив не як слухач, а як музичний експерт цього ринку, як людина, яка знає Євробачення. Я б, напевно, Go_A поставив найменшу. Саме з точки зору того, як історія в Роттердамі б розвивалася.

Нацвідбір на Євробачення 2020
Нацвідбір на Євробачення 2020

А ви б хотіли опинитися в кріслі журі?

Чому ні? З іншого боку, зараз всі (Андрій Данилко, Тіна Кароль, Віталій Дроздов - ред.) настільки органічні.

Мається на увазі, один з членів журі? Це мені міняти Віталіка Дроздова? Він приголомшливо музично коментує, чудово в усьому розбирається. Кожен член журі несе свою місію: Данилко з точки зору шоу бачить, Тіна - на вокал і виконавську майстерність звертає увагу. Замінивши Віталіка, з урахуванням того, що у мене досвід роботи на мінімум десяти Євробаченні як співрежисер, режисер голосування, консультант, коментатор, автор сценарію та автор пісень, знаючи всю цю кухню, я б в свою призму включав, а як би це було там на Євробаченні, які є слабкості, що завадять артистові себе проявити, і які є сильні сторони, які допоможуть донести пісню?

Я б дивився, для чого Нацвідбір потрібен? Для того, щоб представити Україну і неважливо, яке місце займе? Або щоб гідно представити і потрапити хоча б в сімку, що вважається дуже престижно. Я б, напевно, ось цими критеріями мислив. Не настільки входив у те, що каже Віталик, тому що краще за нього я б це не зробив, він прекрасно розбирається. Я б з цієї точки зору.

Але це тріо мені дуже подобається, воно дуже гармонійне зараз.

Хто з фіналістів до наступної премії YUNA має всі шанси і перспективи стати важливим гравцем серед номінантів, з урахуванням того, що у Джеррі Хейл вже є три номінації і одна у Хайата?

Я думаю, що у Хайата це тільки початок, він може добре піти вперед. Ця ніша відкрита, і він може її зайняти. Якщо подивитися на історію YUNA, то у нас в категорії "Виконавець" завжди найбільша проблема, тому що є два-три лідера та інші "спалахи". Виконавиць завжди було більше.

Зараз зростає кількість, тому, думаю, у Хайата все попереду з YUNA, якщо він буде продовжувати робити якісний продукт.

Якщо TVORCHI випустять трек, і він буде ротованим, то вони стануть явним претендентом на потрапляння у "Відкриття року", яке б місце вони не зайняли у відборі, якщо не сильно будуть хвилюватися, то, думаю, вони в трійку потраплять 100%.

KRUTЬ теж буде мати шанси на потрапляння до "Відкриття року".

Хто, на ваш погляд, перспективний для музичного ринку?

YUNA - це і є призма ринку. Іншими словами, кого б я продюсував з них?

KRUTЬ, якщо не залишатися тільки з бандурою, а розширювати це і щось робити цікаве, тому що тільки в такому жанрі, нікуди не йдучи, як воно з'явилося, так і впаде, тобто це треба розвивати.

KHAYAT, який вже, скажімо так, якщо розглядати дорогу до старту в нашому шоу-бізнесі, напевно, пройшов півдистанції точно, навіть відсотків 60. Йому треба трохи допрацювати, і він буде дуже перспективно йти далі.

TVORCHI, якщо хлопці не засмутяться, якщо вони не виграють відбір і не загубляться, то або самі продовжать, або хтось їх підхопить, тому що картинка красива, саунд дуже цікавий, гарна мелодія - в принципі все є! Все треба трохи допрацювати і це готовий проєкт, подібних якому у нас в країні немає.

Юлія Абрамова

Нагадаємо, подивитися фінал Нацвідбору на Євробачення 2020 можна буде у прямому ефірі на телеканалах СТБ і UA:Перший, а також на YouTube. Трансляція розпочнеться у суботу, 22 лютого о 19:00.

А дев'ята церемонія премії YUNA відбудеться 24 березня 2020 року у київському Палаці "Україна". Квитки вже у продажі.

Раніше співачка Jerry Heil зізналася Знай.uа, що вирішила змінити номер для фінального виступу у Нацвідборі.

Також Jerry Heil пояснила Знай.uа, навіщо одягла сукню зі страусиним пір'ям, якщо стала веганом.

Крім того, Jerry Heil зізналася Знай.uа, чи боїться вона критики.

Додамо, що одним з фіналістів відбору на Євробачення цього року став чоловік Олени Мозгової David Axelrod. Читайте, що співак розповів Знай.uа про його конкурсну пісню.