На каналі 2+2 у понеділок, 24 лютого, відбулася довгоочікувана прем'єра українського серіалу "Карпатський рейнджер". Головну роль у детективному екшені зіграв відомий актор Артемій Єгоров.

Йому дістався складний, але водночас унікальний персонаж на ім'я Пол Гордійчак - штаб-сержант канадської кінної поліції. У Пола українське коріння, тому він потрапив на батьківщину предків - на Закарпаття - в якості інструктора за спеціальною програмою "Українська шериф". Після закінчення її терміну Гордійчак повинен був повернутися назад у Канаду, але приїхавши, опинився в епіцентрі страшних подій і був змушений стати шерифом Нагури - невеликого містечка у Карпатах.

Артемій Єгоров зіграв Пола Гордійчака в серіалі "Карпатський рейнджер"
Артемій Єгоров зіграв Пола Гордійчака в серіалі "Карпатський рейнджер"

Знай.uа поспілкувався з Артемієм Єгоровим про унікальність його персонажа, українців як народу і самого серіалу.

Артемію, вітаємо вас з прем'єрою! Розкажіть, що вас надихає на такі складні проєкти? Можливо, переглядаєте якісь фільми?

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Фільми і серіали перед зйомками свідомо не дивлюся – збиває з потрібної хвилі. Надихаюся природою: розкатами грому, співом солов'я і карканням ворона, запахом лісу, шумом хвиль.

Надихаюся тієї нескінченною енергією, яка змушує рухатися нашу землю, а Сонце світити день у день. Це те, що не набридає і з часом не стає прісним.

Пол Гордійчак - головний герой серіалу "Карпатський рейнджер"
Пол Гордійчак - головний герой серіалу "Карпатський рейнджер"

Як ви думаєте, чим саме унікальний ваш герой, Пол Гордійчак?

Мені важко судити, адже я і є Пол Гордійчак. Я намагався наділити його особливими рухами, ходою і подібними деталями, але суть-то моя.

На відміну від інших ролей, які мені доводилося грати, Пол Гордійчак не ідеальний. У нього є мінуси, наприклад, сверхпринциповість, яка іноді виглядає як абсурд. Але Пол швидко вчиться і з часом розуміє, що іноді можна і навіть потрібно йти на компроміс. До кінця серіалу він стане трошки українцем (сміється).

Але головна його особливість і характерна риса – це поєднання гуцульської крові, адже його предки родом із Закарпаття, і канадського виховання.

Пол Гордійчак - головний герой серіалу "Карпатський рейнджер"
Пол Гордійчак - головний герой серіалу "Карпатський рейнджер"

У серіала хороша рекламна кампанія - безліч білбордів по країні з вашим героєм. В чому особливість серіалу, на ваш погляд?

Нещодавно ось побачив білборд біля Прохоровського скверу в Одесі, де гуляв підлітком з друзями, - защеміло... Не віриться. Радію. Прагнув цього з першого кроку на своєму акторському шляху. Якщо сам факт життя можливий, то в житті немає нічого неможливого. Мрії збуваються! Шкода, не всі в це вірять.

Щодо серіалу - події в "Карпатському рейнджері" насправді дуже близькі глядачам. Всі ці ситуації, проблеми, ми, як і герої детектива, проживаємо кожен день.

Ви граєте канадця, який потрапляє в Україні у вир несподіваних подій, при цьому відкриває для себе багато нового і невідомого. А в чому для вас особливість українців?

"Коли тривога лізе в душу, хай під три чорти іде, ще не вмерла Україна, і ніколи не помре!" Україна сильна духом. Її не здолали ані російська імперія, ані комуняки, ані монгольське ярмо - і ніхто інший цього не зробить. Українці відкриті, добрі, звичайно, не всі і не скрізь. Але я дуже відчув це на Закарпатті, коли люди пропонували пожити у них безкорисливо, пропонували будь-яку допомогу. Ось, що потрібно берегти, ось цю чистоту і світло в наших серцях.

Розкрийте трохи, який фінал чекає головних героїв?

Сонце вийде з-за хмар корупції і контрабанди. Стане ясно. Як кажуть, кожному воздасться (сміється).

Це невдячна справа - розповідати деталі сценарію. Тому давайте запасемося терпінням, гарним настроєм і все дізнаємося, подивившись 24 серії.

Артемій Єгоров у "Карпатському рейнджері"
Артемій Єгоров у "Карпатському рейнджері"

Тоді розкажіть, який ваш найулюбленіший момент в серіалі?

Дуже люблю зміну ритму. Коли бігаєш, стріляєш, скачеш на коні, щось навколо вибухає, машини перевертаються. А потім бах - потрапляєш у полон, розмовляти не можна, але потрібно придумати план втечі. Все навколо ніби завмирає, на кону кожна хвилина. Розмова з напарником йде пошепки, щоб ніхто не почув. Кажеш повільно, важливо кожне слово. І навпаки, якщо сильно багато спокійних сцен і раптом можна побігати, постріляти – це захоплення! Головне - це зміна ритму.

Артемій Єгоров зіграв у серіалі Карпатський рейнджер
Артемій Єгоров зіграв у серіалі Карпатський рейнджер

Нагадаємо, раніше режисер серіалу "Карпатський рейнджер" Сергій Крутін розповів, що у мультсеріалі "Сімпсони" знайшовся герой, який один в один схожий на Пола Гордійчака.

Друга серія "Карпатського рейнджера" вийде на каналі 2+2 у вівторок, 25 лютого, о 20:30.

Серіал зняв "ТЕТ-Продакшн" за замовленням телеканалу 2+2. Генеральний продюсер: Максим Кривицький.

Продюсери: Оксана Янко-Коваленко, Дмитро Сафановський, Вадим Червяков.

Також Знай.uа побував на зйомках "Карпатського рейнджера". Читайте, як Артемій Єгоров став карпатським рейнджером і чому український Чак Норріс крутіше оригіналу.