У Києві розпочалися зйомки нової новорічної сімейної комедії під назвою "Мій дідусь - Дід Мороз". Бюджет фільму становить $155 тисяч.

Як розповів Знай.uа режисер стрічки Сергій Шляхтюк, вихід проєкту у прокат запланований на грудень цього року.

Також режисер розповів, як проходив кастинг у нову комедію і чим вона унікальна.

Сергій Шляхтюк на зйомках фільму "Мій дідусь - Дід Мороз"
Сергій Шляхтюк на зйомках фільму "Мій дідусь - Дід Мороз"

Головна роль у фільмі дісталася юному акторові Леву Пічахчі, який у свої роки вже має чимало проєктів за плечима.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Він грає 9-річного Максима, який відправиться на пошуки свого дідуся - справжнього Діда Мороза. Це буде захоплююча і навіть трохи чарівна подорож.

Крім Лева, ролі в комедії отримали Микита Вакулюк, Діана Глостер, Oksi та Дядя Жора. Роль мами хлопчика дісталася актрисі і моделі Наталії Бадер. А ось хто зіграє самого Діда Мороза - поки тримається у секреті.

На зйомках комедії "Мій дідусь - Дід Мороз"
На зйомках комедії "Мій дідусь - Дід Мороз"

Сергію, розкажіть, це перший сімейний фільм у вашій режисерській кар'єрі?

Повнометражний - так. Якось я знімав під замовлення короткий метр для дитячої акторської школи. Це була дитяча комедія, навіть не знаю, наскільки сімейна. Після цього гіркого досвіду я зарікався, що не буду більше ніколи працювати з дітьми... Ніколи не зарікайся! (Сміється).

Але я дуже вдячний тому, що ми провели досить довгий і великий кастинг. Дітей ми вибрали просто чудових!

Сергій Шляхтюк на зйомках фільму "Мій дідусь - Дід Мороз"
Сергій Шляхтюк на зйомках фільму "Мій дідусь - Дід Мороз"

Чому вирішили попрацювати в цьому напрямку?

Мене завжди приваблювали комедії, але гумор - це ходіння по тонкому льоду: ніколи не знаєш, чи буде це смішно глядачеві, зрозуміє він натяки і підтексти. Але часто ризик виправдовує засоби, тим більше, хотілося трохи додати позитиву та сімейні цінності винести на обговорення. Цього не вистачає зараз.

Поговорити в жартівливій формі про головне, висміяти проблеми, але все ж - заговорити про них, а вимовлене вголос вже піддається роздуму.

Як шукали головного героя? Чим Лев вас здивував, що вирішили віддати роль саме йому?

Здивував своїм спокоєм і пластичністю. Спочатку я думав, що він повільний, але, виявилося, він просто акумулював енергію!

Кастинг був з двох завдань. Одну зі сцен діти готували вдома - робили самопробу, по якій і проводили проби, що більше було схоже на те, як якісно видресирували дітей вдома батьки і педагоги. А другу сцену вони не знали, тексту було мало, працювали на фізику.

Ось тут хлопці і показали, хто на що здатний. Я відразу зрозумів, що це він. Так, ми три дні вирішували, думали, фокус-групи залучали, але це було більше схоже на те, що ми себе ще раз переконували в тому, що це точно Лев.

На зйомках комедії "Мій дідусь - Дід Мороз"
На зйомках комедії "Мій дідусь - Дід Мороз"

Кого було найважче знайти з персонажів?

Головного героя, Максима. По онлайн кастингу я думав, що біда, пропали. По самопробам я побачив, як батьки поставили дітей до стінки і змусили їх вчити текст і грати. Суворе видовище, але потрібне. Багато хто відсіявся. На фото і відео всі виглядають по-різному. А ось на живому кастингу я вже видихнув, після 8 годин, вечором, після 4-ї кави. Як я і говорив, я відразу зрозумів, хто буде героєм.

Розкажіть, чим майбутній фільм для вас унікальний?

"Мій Дідусь - Дід Мороз" унікальний своїм соціальним підтекстом і самоіронією, яку ми з Євою (Єва Воєрманн - автор сценарію) вклали в діалоги героїв. Я завжди писав сценарії бойовиків, де комедійні моменти були чорними і саркастичними. У цьому фільмі було складно перемикати себе, але в цьому і є вся принадність розвитку, робота над собою.

Де проходять зйомки? Це буде кіно українською мовою?

Зйомки проходять у Києві та Київській області. У нас дороги, заправки - все це вулиці Києва. Будинок Максима. Є ще кілька місць, про які поки не розповімо, але покажемо трохи пізніше.

Виключно українською мовою!

На зйомках комедії "Мій дідусь - Дід Мороз"
На зйомках комедії "Мій дідусь - Дід Мороз"

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав про те, як голлівудська зірка Ерік Робертс потрапив у нову українську комедію "Побачення у Вегасі", де зіграли Оля Полякова і Вова Остапчук.

Також повідомлялося, що український улюбленець Netflix "Нюхач" у нових серіях нарешті розкриє таємницю головного героя.

Крім того, Знай.uа писав про перший в історії студії "Квартал 95" кримінальний детектив під назвою "Мишоловка для кота", в якому актору Дмитру Суржикову дісталася роль журналіста Андрія Морозова.