Генеральний директор "Хіт FM" та генпродюсер радіохолдингу "ТАВР Медіа" Віталій Дроздов, який в цьому році вперше став суддею Нацвідбору на Євробачення, прокоментував шанси на успіх на пісенному конкурсі в Роттердамі гурту Little Big.

В інтерв'ю Знай.uа музичний експерт вказав на головну перевагу російського представника перед переможцем Нацвідбору - гуртом Go_A.

Віталій Дроздов, фото: пресслужба
Віталій Дроздов, фото: пресслужба

На думку Віталія Дроздова, простий і яскравий образ, який створив гурт Little Big, є його козирем.

"Образ, який зчитується швидко і легко (що дуже важливо для конкурсу), а також той самий всеєвропейський PR, якого так хочеться для Go_A: у багатьох країнах Little Big вже відомі, а протягом найближчих двох місяців, впевнений, вони ще і наростять PR-присутність, кошти є і у гурта, і у держави, яку вони представляють", - зазначив Дроздов.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

12 березня Little Big представили пісню Uno, з якої і будуть представляти Росію на Євробаченні 2020. Кліп до пісні швидко став вірусним. На YouTube-каналі Eurovision Song Contest відео за добу набрало понад 5 млн переглядів.

Похвалитися такими переглядами український представник на Євробаченні - гурт Go_A - не може. Відео з піснею Solovey набрало на даний момент трохи більше мільйона переглядів.

Віталій Дроздов впевнений, що не варто багато уваги приділяти букмекерським ставкам та їх прогнозами, які поки що Україні відводять 28 місце (на 13 березня), а Росії - 5-е.

"Не переоцінюйте експертність букмекерських ставок, які чуйно реагують на настрої натовпу, думку якої самі ж букмекери і розхитують. Тому що саме при такому розкладі люди роблять більше ставок. Саме в цьому суть цього бізнесу, а не в експертному прогнозі. Так що, давайте не переоцінювати букмекерські ставки. Ні Джамалі, ні Руслані вони не пророкували перемогу. Але якщо говорити не про букмекерів, а про Go_A і наші переживання за успіх або неуспіх нашого гурту в Роттердамі, то це інше питання. Згадайте: до фіналу Нацвідбору і, вже тим більше, до півфіналу, на гурт теж ніхто не ставив. Але він переміг. Очевидно, в одній точці часу і простору, під час їх фінального виступу, зійшлася якась магія і містика, яка підкорила як більшість телеглядачів, так і тих, хто був у залі – як публіку, так і членів журі. Дуже сподіваюся, що така ж містика станеться і під час їх виступу в Нідерландах", - поділився думкою суддя Нацвідбору.

Дроздов назвав головним недоліком гурту Go_A - відсутність сильного менеджменту та PR, що є у Little Big, а також - брак фінансування.

"Мене зараз більше хвилює інше: ситуація, яка виникла з Суспільним мовником з приводу фінансування переможця Нацвідбору. Наскільки мені відомо, ситуацію вже вирішили і гроші знайшли. Сподіваюся, що ми всі дарма хвилюємося. Але також у гурта немає сильного менеджменту і PR. Оскільки на Нацвідбір йдуть молоді виконавці, то, можливо, потрібно продумати на майбутнє цей момент. І включати в контракт не тільки фінансування, але й PR-підтримку. У сучасному світі, без якісної PR-артилерійської всеєвропейської підготовки розраховувати на високі місця не доводиться. Якщо ми не готові до такої допомоги, то потрібно міняти правила і головною умовою робити здатність артиста і його команди представити країну на високому рівні, здатність вкласти кошти в PR-підготовку в Європі, сам концертний номер і так далі, чого практично ні один з 16-ти півфіналістів Нацвідбору поодинці зробити не зміг би", - зазначив Віталій Дроздов.

Якщо ж організатори Нацвідбору не здатні ні відмовитися від поточних правил, ні фінансувати виступи молодого артиста, у якого поки немає коштів, то, на думку Дроздова, варто відмовитися від домагань на більш-менш хороший результат в Європі.

"І не рефлексувати на цю тему, не переживати – яке ж ми там місце займемо. Дива не буває. Надіслати починаючого безгрошового (але політично "чистого") артиста без фінансової підтримки і сподіватися, що він покаже результат – це утопія", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Віталій Дроздов висловився про співочу кар'єру Вови Остапчука та Лесі Нікітюк, а також пояснив, чому букмекери відводять Україні таке низьке місце на Євробаченні.

Також переможниця Євробачення 2004 Руслана поділилася своєю думкою про гурт Go_A і Нацвідбор на "Євробачення".

Також читайте, як пройшов фінал Нацвідбору на Євробачення 2020: про тріумф Go_A, сльози KHAYAT і друге "заміжжя" Тіни Кароль.