Різного роду крупи стали чи не найпопулярнішим продуктом на час карантину — люди скуповують їх в першу чергу. Відомий український кулінар Євген Клопотенко з "Мастер Шеф" вирішив допомогти українцям. На його думку, улюблена гречка може швидко набриднути, якщо готувати її одноманітно.

"Вона змушує людей божеволіти. Їй присвячують випуски новин, статті, постики та мемчики у соцмережах. Її могли б зняти для обкладинки плей боя, бо саме вона зараз найбажаніша. Гречка. Люди скуповуюють її ящиками, їдять, вмиваються, мріють про неї, сплять з нею. Але скоро гречка набридне всім, бо люди готують її одноманітно. У вас будуть текти сльозки від безпорадності та безсилля. І щоб такого не сталося, я зараз швиденько розповім вам, як готувати гречку. Врятую, так би мовити, ваші нерви та смакові рецептори" Євген Клопотенко

Євген Клопотенко, фото: прес-служба Нового каналу
Євген Клопотенко, фото: прес-служба Нового каналу

Клопотенко дав декілька порад, як зварити смачну гречку, а також — як урізноманітнити її смак:

1 Спочатку про те, як варити гречку. Берете 100 г крупи, заливаєте холодною водою, кидаєте дрібку солі та тримаєте на маленькому вогні під закритою кришкою 20 хвилин. В кінці — вершкове масло. Все. А далі вже про те, як зробити гречку смачною.

2. Найпростіший спосіб прокачати гречку — додати спеції. Можете кидати ті, що милі вашому серденьку. Моя улюблена компашка — кардамон, паличка кориці і зірочка бадьяну.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

3. Варант номер два — приготувати гречку у бульйоні чи зеленому чаї (завареному заздалегідь). Технологія така сама, як і з водою.

4. Ще класно, якщо змішати гречку з кунжутною олією, чилі та соєвим соусом. Прям до мурах.

5. Якщо ви любите ризик та бунт, то не варіть гречку, а замочіть її на ніч у будь-якій рідині (підігрівати не треба): яблучний/буряковий/томатний сік, чай, бульйон. Потім додайте спецій та ще якихось ніштячків: сир, горіхи, шпинат, лимонний сік, в'ялені томати, песто тощо.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірусна паніка жене у магазини всіх — у Сільпо полиці з крупами обсіли таргани, фото. У популярному супермаркеті полиці з крупами обсіли таргани

Як повідомляв портал "Знай.ua", як зупинити поширення коронавірусу в Україні, Супрун дала чіткі вказівки. Уляна Супрун розповіла про симптоми коронавірусу та дала оцінку ризиків

Також "Знай.ua" писав, Клопотенко з "МастерШефу" врятував жінок від кухні: "Не повинна...". Кулінар пояснив, хто повинен куховарити і як урізноманітнити щоденний раціон