Відомий дитячий письменник Вернер Ліндеманн написав свою першу і єдину дорослу книгу зі скромним підзаголовком "Замітки одного батька" на початку 1980-х, коли його дитині було 19, а самому автору — під 60.

Цим сином був Тілль Ліндеманн, який через роки прославиться як вокаліст і автор текстів гурту Rammstein.

"Всі знали, що в книзі я і є той самий Тімм, про який він пише. Мені це було вкрай неприємно. <...> Міг хоча б показати мені це заздалегідь. Він елементарно поставив мене перед фактом, звичайно ж, це було кричуще", - обурювався співак.

Дитячий письменник Вернер Ліндеманн, фото: gramho.com
Дитячий письменник Вернер Ліндеманн, фото: gramho.com

Між двома Линдеманнами було чимало суперечок, аж до рукоприкладства. Але батько, наприклад, захоплювався як його називав син.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Яка чарівна манера одинадцятирічного дитини у чотирьох рядках: "Стоїть старе дерево. // В ньому дупло. // У дуплі живе дятел. // А мені — все одно». Або коли перераховує імена, які вигадував для нього син: "дерев'яна ковбаса, дерев'яний черв'як, злодюжка дров, відьмина дубина, дерев'яна башка, дерев'яна глотка", - пише Ліндеманн.

Вмінню Тілля-Тімма звертатися з деревом мемуарист віддає належне, коли розповідає про розкішному кріслі-качалці, яке змайстрував син.

Книга про Тілля Ліндеманні, фото: Ексмо
Книга про Тілля Ліндеманні, фото: Ексмо

Батькові не судилося дізнатися, що його син став всесвітньо відомим музикантом. Він помер в 1993 році. Майбутнє сина викликало в нього занепокоєння і він нарікав на його бездуховність і думав, що з нього не виросте нічого путнего.

"...Ще одна пляшка пива, повстяні тапочки, і дев'ятнадцятирічний обиватель готовий. Найбільше запитів у хлопця немає? Чи достатньо такого життя, щоб жити повноцінно? Можливо, велика частина людей справді не потребує більш духовних розваги після восьми годин напруженої роботи", - пише Ліндеманн в книзі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тілль Ліндеманн приїхав в Прип'ять, що лідер Rammstein витворяв у Чорнобильській зоні.

Як повідомляв Знай. ua, коханець Лободи Ліндеманн жорстко принизив covid-19.

Також Знай. ua писав, що лідер Rammstein Ліндеманн повторно перевірився на коронавірус, з'явилися результати тесту.