Сімейний психолог і експерт проекту “Побачення наосліп” Ірина Кириченко розповіла, що більшість сімейних проблем виникає з фінансових причин. Вона виділила чотири основні причини непорозумінь, які можуть виникати в парі з-за грошей.
1. Неузгоджені витрати. Такі проблеми виникають, коли пара не планує бюджет, і одного партнера можуть дратувати купівлі іншого.
2. Різне ставлення до грошей. Буває так, що одна людина відноситься до фінансів марнотратно, а інший навпаки – економно. І різниця часто не приймається до уваги.

Психолог Ірина Кириченко

3. Бюджет планується не разом. Якщо хто-небудь розподіляє бюджет поодинці, без урахування думки іншої людини, це готова грунт для конфлікту.
4. Малі доходи. Якщо пара не може собі дозволити те, що хоче, нерідко виникають взаємні звинувачення в малих заробітках.
Щоб не виникало цих конфліктів, Кириченко радить використовувати один з трьох методів розподілу бюджету. Причому найкращий варіант потрібно обов'язково вибрати разом. Психологи пропонує наступні способи:
1. Загальний. Всі доходи складаються на один загальний рахунок. Найчастіше цей спосіб використовується в парах, де один партнер заробляє набагато більше іншого.
2. Роздільний. У кожного партнера свій бюджет. Такий спосіб краще всього підійде, якщо обидва партнери заробляють досить багато.
3. Змішаний. Пара виділяє кошти на комунальні послуги і їжу, і кладе їх на єдиний рахунок. Іншими засобами партнери розпоряджаються на свій розсуд.
У кожного з цих варіантів є свої переваги і недоліки. Однак Кириченко зазначає, що якщо домовитися заздалегідь і планувати бюджет, ймовірність конфліктів буде набагато менше.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Кароль розповіла, де знаходиться її син під час карантину — як коронавірус змінив життя співачки

Також Знай.uа" писав, що Тіна Кароль з дорослим красенем-сином показали, як проводять карантин, приклад для кожної сім'ї

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще