Великою популярністю під час карантину користується доставка піци. З цієї причини ведуча спецпроекту "Ревізор. Карантин" перевірила київське заклад популярної мережі ресторанів піци domino's Pizza. Спочатку ведуча Юлія Панкова замовила доставку і перевірила безпеку роботи кур'єра.

"В масці, але без рукавичок, – розповідає Юля Новому каналу. – Кур'єр контактував з коробкою голими руками. Згідно санітарно-гігієнічним рекомендаціям і нормам Моз працівники закладів повинні бути в гумових рукавичках. Замовлення було в картонній коробці, герметично закритій наклейками. На них було вказано, що ніхто, крім вас, не відкривав цю коробку. І стояв штамп "Гарантія безпеки від domino's".

Ревізор, фото: прес-служба Нового каналу
Ревізор, фото: прес-служба Нового каналу

Ведуча також вирушила на ревізію кухні, де приготували цю піцу.

"Я хотіла пересвідчитися, чи дотримуються кухаря закладу domino's Pizza правила карантину та санітарні норми, – каже Юля. – В яких умовах зберігаються продукти. Проходили кухаря медичний огляд?"

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ревізор, фото: прес-служба Нового каналу
Ревізор, фото: прес-служба Нового каналу

Після того, як "Ревізор" зайшла на кухню, в закладі з'явилася підмога.

"Охоронна служба з автоматами, поліція, керуючий мережею ресторанів і навіть адвокат, – розповідає ведуча Нового каналу. – Але, на жаль, всі ці особи не прийшли допомагати мені, а перешкоджати проведенню ревізії. І тим самим вони порушували статтю 50 Конституції України, в якій зазначено, що кожному гарантується право вільного доступу до інформації про якість харчових продуктів, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена! Тим більше, під час карантину, коли всі стурбовані безпекою".

Ревізор, фото: прес-служба Нового каналу
Ревізор, фото: прес-служба Нового каналу

Більш того, адвокат і керівник перешкоджали Юлі виконувати її професійні обов'язки і тим самим порушували ст. 58 ЗУ "ПРО телебачення і радіомовлення". У статті зазначено, що журналіст, пред'явивши редакційне посвідчення, може перебувати на території, де оголошена надзвичайна ситуація і безперешкодно виконувати свої професійні обов'язки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Ревизор. Карантин" перевірив одну з найвідоміших доставок суші в Києві.

Як повідомляв Знай. ua, Фреймут знайшла собі нову професію.

Також Знай. ua писав, що український супермаркет отримав відзнаку "Ревізор. Карантин".