Українська письменниця та мовна активістка Лариса Ніцой розкритикувала нову пісню Тіни Кароль та Дана Балана за те, що вона виконується російською мовою.

Відповідний допис Ніцой опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За словами письменниці, емоції, які викликала в неї новий трек, найкраще написати як відчай. Жінка стверджує, що відразу мала підозру, що мовою виконання буде російська, і її найгірші очікування підтвердилися.

Лариса Ніцой
Лариса Ніцой

"Скільки можна просити! Припиніть наповнювати Україну чужою мовою! Ну скільки можна молити, переконувати! Тією мовою, якою ви заспівали, є кому творити і без вас, Тіно! Ну скільки можна усіх питати! До яких пір вам, зірки української попси, буде байдуже, буде какая разніца? Ну чому ж ви такі товстошкірі? Чому ж такі глухі? Чому ж такі байдужі?

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Скільки можна до вас стукати, зірки українського шоу-бізу? Ви навіщо своїм талантом наповнюєте російську культурну спадщину? Ви що, серйозно вважаєте, що російською мовою поповнюєте українську культуру? Та ні, московитську культуру ви наповнюєте і ширите, власними руками. Навіщо вона нам, російська культура, в Україні? Скількох було вбито талановитих українських творців, щоб ви творили російською? Ви й творите. Вам Леонтович не сниться? Вам Івасюк не ввижається? За вами сотні інших, знищених і замордованих, не ходять тінню?", - написала Ніцой.

На думку письменниці, така позиція загрожує майбутньому України.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

"Ми так ніколи не відірвемося від спрута, який закрутив нас своїми присосками. Не відірвемося з вашою допомогою. Ми ніколи не виберемося з тієї ями, з її дна. Дерешся, дерешся нагору, до омріяної України – а тебе бац, куди це ти? За ногу цап. Ану назад! Слухай російське. Люби російське. Захоплюйся російським. І народ захоплюється. То як же нам відірватися? Коли ви, українці, творите російське!

І навіть коли свої, українські виконавці, несміливо, ледь-ледь, по-одному, потроху, подекуди, де-інде, десь починають переходити на українську, видавати по одній пісні українською – бах, валиться на голову черговий Дан Балан зі своїми російськими піснями", - розповідає свої міркування письменниця.

При цьому Ніцой наголосила, що не вважає Тіну Кароль сепаркою і визнає патріоткою, але зауважила, що співачка навряд пропонувала Дану Балану перекласти пісню українською.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Одіозна Ніцой перезбудилась через українську школу по-новому.

Як повідомляв портал Знай.ua, Скандальна Ніцой зізналася у зраді солов'їної: "мріяла бути російськомовною".

Також Знай.ua писав, що Ніцой люто накинулась на учасницю Нацвідбору на Євробачення, від цих слів не тільки вуха в'януть.