У цьому році 25-річна співачка Assol (Катя Тараненко - справжнє ім'я) спробувала своє щастя в українському відборі на Євробачення 2020. Як відомо, пройти у фінал вона не змогла - зате представила широкій аудиторії свою пісню "Save it". Нещодавно Assol випустила ще один трек англійською мовою "Find me", хоча у багатьох артистів зараз період затишшя.

Знай.uа поспілкувався з Assol про її захоплення під час карантину, про стосунки з чоловіком і готовність стати мамою. Чи будує зірка плани на літо і куди хотіла б поїхати на відпочинок - читайте в нашому інтерв'ю.

Співачка Assol, фото з особистого архіву зірки
Співачка Assol, фото з особистого архіву зірки

У період карантину артисти залишилися без основної роботи, тому кожен щось вигадує для себе. Чим ви себе зайняли?

Робота артиста дуже багатогранна. Крім того, що бачать глядачі, крім виступів, є ще дуже багато закулісної роботи: побудова подальших планів, вивчення матеріалу, наповнення його додатковими фішками, якісь корективи в музиці. В принципі, всім цим ми теж займалися. Крім цього, я почала займатися йогою і багато готувати, тому що я шалено люблю цю справу. До карантину у мене не було на це часу - зараз з'явилося.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Все частіше говорять про теорії змови навколо коронавірусу. Що ви думаєте про це?

Чесно, я про це й не читала, просто "проходила" повз даної інформації. Мені здається, що це дурість. Тому я особливо навіть не в курсі цієї теми.

Співачка Assol, фото з особистого архіву зірки
Співачка Assol, фото з особистого архіву зірки

Як проходила ваша домашня ізоляція? Чи бачилися з рідними?

Так, ми разом виїжджали за місто. Але більшу частину часу я проводила з чоловіком у Києві.

Для багатьох пар карантин став перевіркою на міцність стосунків. Як ви з чоловіком витримали її?

Перевірку на міцність наших стосунків ми пройшли ще в Англії, в Лондоні, тому що, перебуваючи там і займаючись навчанням, ми більше ні з ким не спілкувалися. Це для того, щоб не змістити акцент нашої уваги, не розпорошуватися. Вчилися ми в одному університеті, жили в одній квартирі, тому 24/7 ми були разом. Карантин для нас - абсолютно ніяке не випробування, навпаки, ми дуже любимо проводити час разом.

Співачка Assol з чоловіком, фото: Instagram зірки
Співачка Assol з чоловіком, фото: Instagram зірки

Вам вдалося нещодавно випустити нову англомовну пісню. А чому вирішили зараз запустити, а не дочекатися "кращих часів", влаштувати гучну презентацію?

Тому що з'явилося ще дуже багато матеріалу, який теж би хотілося випустити, але, як мені здалося, пісня "Find me" досить позитивна, танцювальна, вона піднімає настрій. Мені захотілося презентувати саме цю пісню для того, щоб дати людям привід посміхнутися і порадіти, підняти настрій.

Якби не творчість, в якій сфері змогли б реалізуватися?

Я думаю, що в сфері ресторанного бізнесу, тому що мені дуже подобається готувати, як я вже говорила раніше, і моя одна з освіт як раз має на увазі індустрію гостинності, а туди входить і ресторанний бізнес, і готельний, й івент-бізнес. Для мене це теж цікаво.

Чи готові вже до материнства? Для артисток це делікатне запитання, тому що доведеться робити паузу в роботі.

На сьогоднішній день я до материнства ще не готова, поки що ми не плануємо. Але для артисток, які працюють не з продюсером, наприклад, це не є такою проблемою, особливо якщо немає ніяких патологій і проблем зі здоров'ям. Я знаю дуже багато прикладів артисток, які виступали до 8 місяця вагітності, потім народжували і через кілька місяців знову поверталися на сцену. Тому, якщо все правильно і грамотно спланувати, відсутність людини в індустрії навіть не відчується.

Ви живете на дві країни: Україна та Англія. Чи ви вже вирішили продовжити будувати кар'єру на батьківщині?

Я давно говорила, що Україна - мій дім. Я не уявляю життя ніде в іншому місці. Мені б, звичайно, в майбутньому хотілося розвиватися не тільки в Україні, але і в Європі, в Англії, в Америці. Тому що для мене це дуже важливо - це велике досягнення, якщо мені вдасться прославити свою країну в інших місцях нашої земної кулі. До цього прагнемо, але на даний момент я живу і розвиваюсь тут.

Співачка Assol, фото: Instagram зірки
Співачка Assol, фото: Instagram зірки

Участь у Нацвідборі на Євробачення 2020 не відбила бажання знову пробувати свої сили в подібних конкурсах, або в ТВ-проєктах?

Я скажу так, що я людина експериментів, людина нового досвіду, людина, завжди відкрита для пропозицій, тому не відбило бажання, але і в планах поки що немає. Знову ж, якщо раптом буде якийсь цікавий проєкт, я з радістю до нього долучуся.

Яким літо для себе бачите? Куди хотілося б поїхати на відпочинок?

Не хочеться загадувати, тому що ситуація все-таки не до кінця ще стабільна і говорити про літній відпочинок десь за територією України - це, на жаль, поки що неможливо, як і на території це все поки під питанням. Тож, поживемо - побачимо. Я сподіваюся, що хоча б якийсь клаптик літа нам дістанеться, щоб провести час на морі. Я шалено скучила за морем! Може буде можливість хоча б поїхати в Одесу і провести час там.

Я б, звичайно, хотіла, щоб швидше з'явилася можливість виступати. Це для артистів дуже важливо! Щоб була можливість контакту з моїм слухачем, з моїм глядачем. Я дуже сумую за живими концертами.

Співачка Assol, фото: Instagram зірки
Співачка Assol, фото: Instagram зірки

Нагадаємо, раніше Assol розповіла Знай.uа що давно роблять в Англії, але тільки почали в Україні.

Також читайте, як пройшов перший півфінал Нацвідбору на Євробачення, в якому під 6 номером виступила співачка Assol.