В Нью-Йорку з життя пішов легендарний американський художник і скульптор Христо Явашев, який ще в 1995 році "надягнув" сріблясту тканину на будівлю Рейхстагу в Берліні.

Про це смерть митця повідомили на його спільному сайті з покійною дружиною і співавторкою Жанною-Клод де Гійебон.

До слова, Христо Явашев народився в 1935 році в болгарському місті Габрово. Він прославився завдяки своїм роботам, в яких пакував в різні матеріали будівлі або об'єкти. Серед його знаменитих творів - "Обернути Рейхстаг" в Берліні, "Ворота" в Центральному парку Нью-Йорка і "Завішана долина" в Колорадо.

Христо Явашев, фото: Getty Images

Крім того, Явашев планував загорнути в поліпропіленову плівку Тріумфальну арку в Парижі. Твір створять відповідно до плану художника восени 2021 року.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Щоправда, сам він його не побачить, адже вже напередодні він пішов з життя у власному будинку від природних причин - йому було 84 роки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Забудь слово смерть" – пандемія забрала життя легендарного режисера

Як повідомляв Знай. ua, Пішов з життя легендарний український письменник, його внесок у культуру неоціненний

Також Знай. ua писав, що у Німеччині пішов з життя молодий львів'янин, який рік боровся з раком.