В сучасній Україні не так вже й багато зірок кіно, а імена тих акторів і актрис, яких люблять і знають мільйони - буквально можна перерахувати по пальцях однієї руки.

Однією з небагатьох зіркових актрис, яку знають покоління українців, є Ольга Сумська. Зірка кіно, ТБ і театру десятиліттями продовжує блискучу кар'єру і не втрачає своєї легендарної краси, яка назавжди вписала її в історію вітчизняного шоу-бізнесу.

Біографія, кар'єра, особисте життя і скандали зірки - в цьому матеріалі.

Сім'я і дитячі роки

Ольга В'ячеславівна Сумська народилася 22 серпня 1966 року. Майбутня актриса родом з сім'ї зірок львівського академічного театру імені Івана Франка. У Ольги є старша сестра Наталя, яка також є відомою актрисою і вже кілька десятиліть успішно грає головні ролі в київських театрах.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Батько актрис Сумських - В'ячеслав Гнатович - народний артист України. Помер в 2007 році. Мати - Ганна Іванівна - заслужена артистка України. На даний момент знаходиться на пенсії і на постійній основі проживає у Львові.

Освіта і старт акторської кар'єри

Майбутня зірка закінчила школу №8. Дитинство і юність Сумська провела у дідуся і бабусі в містечку Угринові. Батьки-актори переклали вантаж виховання дітей на своїх батьків, оскільки були зайняті розвитком власної кар'єри.

Ольга Сумська, як і інші українські зірки театру, має профільну освіту. Є випускницею Київського інституту театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого. Здобула освіту в майстерні майстра-педагога Рушковского.

Старт кар'єри суперзірки

Сумська дебютувала на сцені в п'ятирічному віці, отримавши епізодичну роль у виставі батьків. Вперше виступила перед публікою в спектаклі Дженні Герхардт, який демонструвався на сцені Запорізького українського драматичного театру імені М.Щорса.

Професійну кар'єру Ольга Сумська починає в 1988 році. Стає актрисою трупи Театру російської драми імені Лесі Українки. Працює в театрі аж до 2006 року.

Дебют красивої актриси на кіноекрані відбувається значно раніше. У 1983 році вона грає в картині Вечори на хуторі біля Диканьки.

Зіркою національного масштабу Ольга Сумська стає в 1996 році, коли на екрани виходить серіал Роксолана. ТВ-драма, заснована на повісті Осипа Назарука була представлена ​​каналом УТ-1 і стала першим національним телехітом.

Серіал і виконавиця головної ролі Роксолани привернули до екранів мільйони глядачів, зробивши з Сумської секс-символ. Драма описувала історію життя Анастасії Лісовської, яка була викрадена в рабство в шістнадцятому столітті на Заході України, продана в гарем турецького султана, зуміла стати його єдиною дружиною і найбільш впливовою жінкою в історії Османської імперії.

З тих пір, Ольга В'ячеславівна так і залишилася найбільш відомою і найкрасивішою актрисою за весь час незалежності України. Сама роль Роксолани стала особливою для актриси, яку і сьогодні багато хто називаэ Роксоланою.

Всього на екрани в період з 1996 по 2003 роки вийшло три сезони. Історія однієї з найбільш знаменитих жінок в історії України і Туреччини розтяглася на п'ятдесят епізодів. Серіал назавжди зафіксував Сумську на піку краси і акторської форми.

Відзначимо, що роль екранного чоловіка Роксолани виконував Анатолій Хостікоєв - чоловік її старшої сестри Наталії, що стало предметом для численних пліток.

На даний момент фільмографія Сумської складається з сотень найменувань ТВ-проектів, фільмів, серіалів і вистав.

До найбільш значущих робіт зірки на малому екрані варто віднести серіали Я - лялька, Вечори на хуторі біля Диканьки, Нероба, Жіноча логіка, Попелюшка, Новорічний детектив, Право на любов, Богдан Зіновій-Хмельницький, Зоряні канікули, За двома зайцями Дивне Різдво, Таємниця святого Патрика, Утьосов, Театр приречених, Територія краси, Віра. Надія. Любов, Остання роль Рити, Іван Сила, Тіні незабутих предків, Принцеса, Коли ти на роботі, Я, ти, він, вона, Дві матері, З мене досить, Повернення, Останній Москаль, Тигролови.

Відома Ольга Сумська також в якості актриси дубляжу. Свій голос артистка подарувала героям проектів Тачки, Величне століття, Хоробра, Снігова Королева, Маліфесента.

Новини та нові ролі зоряної актриси

Фільми за участю зірки залишили слід в історії новітнього українського і російського кіно.

Актриса любила з'являтися перед публікою, що в молодості, що зараз. Її родимка і витончена зовнішність закохали в зірку мільйони чоловіків по всьому світу. Численні фото можна знайти в Інстаграмі і в соціальній мережі Фейсбук. Красуня не соромиться демонструвати фото в купальнику і не боїться, що її засудять діти або підростаючі онуки. Відверта фотосесія - не проблема для секс-символу, яка нещодавно стала бабусею.

Активно працює і сестра Ольги - Наталя. Сумські продовжують домінувати в українському шоу-бізнесі вже чотири десятиліття.

Актриса не приховує, що робить уколи краси і була б не проти привести в порядок підборіддя і підтягнути область грудей, щоб фото в Instagram виглядали б ще краще. Відео, в яких Сумська розкриває свої секрети краси, можна знайти на її особистих сторінках і на YouTube.

Активно працює офіційний сайт актриси, доля якої хвилює шанувальників і сьогодні.

Бабуся, у якої підростає внучка також демонструє, які маски вона робить для обліччя, читає книги, висловлюється про президента Зеленського, ходить на вистави, дає інтерв'ю численним ЗМІ.

На даний момент Сумська знаходиться в контакті зі старшою дочкою, що постійно проживає в Москві, правда не любить про це розповідати через складні відносин між Україною і Росією.

Вона розповідає яким користується масажером. Зірка активно використовує омолодження і не забуває про лифтинг, який можна отримати і не звертаючись до хірурга. Ходять чутки, що Сумська зробила нові губи.

Свої соціальні майданчики Сумська активно використовує для власного просування і заробітку на рекламі. Її форма і зріст дозволяють їй досі вигідно виглядати на фото.

Багато користувачів мережі сперечаються, чи є на її обличчі пластика, але сама актриса стверджує, що її вдалі фото - результат макіяжу і вигідного ракурсу. Сама зірка стверджує, що з моменту народження другої дочки в 2002 року не змінився навіть розмір її одягу.

Активно обговорювалася новина про те, що в 2018 році зірка потрапила в реанімацію. Під час гастролей актриса відчула себе погано і почала відчувати проблеми з диханням по дорозі на Харків.

У реанімації Сумській врятували життя, але актриса отримала небувалий шок і була змушена змінити життєві пріоритети.

Ольга В'ячеславівна також є популярною письменницею. З під її пера вийшла не одна книга. Написати свій літературний твір вона хотіла ще в дитинстві. Ще вагітна Сумська вивчала книги з серії Домашня справа і загорілася ідеєю поділитися і своїми рецептами. Кулінарна книга актриси називається Готуємо разом, а купити її бажають тисячі її прихильниць. Придбати книгу, в якій вона також розповідає про те, як легко і швидко прибрати в будинку і на кухні, можна в мережі.

Там вказана її ціна, вартість якої, до слова, менше, ніж у її зіркових колег. Кулінарія, давня пристрасть Сумської, про яку вона раніше не любила розповідати.

Також на полицях чекає автобіографія Сумської, в якій вона розповідає про проекти, в яких знімалася, розкриває секрети догляду, коментує чутки про свою зовнішність до пластики, шокує новиною про те, хто її коханець, говорить про сімейні стосунки і про те, хто її зять, від якого її дочка народила дітей, про роль в озвучуванні персонажа Велічного століття і про інші справи.

Не бурхливе особисте життя першої красуні України

Незважаючи на статус найбільш привабливої ​​жінки свого часу і величезну кількість шанувальників, Ольга Сумська жодного разу не була помічена ні в одному скандалі, пов'язаному з її особистим життям.

Перший чоловік - актор Євген Паперний, від якого вона народила дочку Антоніну. Другий чоловік - актор Віталій Борисюк, від якого вона має дочку Анну.

Ольга Сумська - молода бабуся двох онуків від старшої дочки, яка вже тривалий час проживає разом з чоловіком в Москві. Заміж дочку Сумська видала вже після початку україно-російської війни.
Її близька подруга - інша зірка ТБ і театру - актриса Руслана Писанка.

Кар'єра на ТБ

Крім активної роботи в театрі і кіно, Ольга Сумська працювала телеведучою, ставши однією з найбільших зірок нового українського телебачення.

У період з 1997 по 2008 року було постійної ведучої проекту Імперія кіно на каналі 1 + 1. У 2009 році стала обличчям каналу Інтер, на якому вела шоу Ранок з Інтером і Місце зустрічі.

У 2006 році була учасницею першого сезону шоу Танці з зірками, а з 2013 року є постійним експертом проекту Битва екстрасенсів на каналі СТБ.

Сумська відома як тренер в Лізі Сміху, в якій як наставниця пропрацювала не один сезон. Там вона демонструвала свої параметри, жартувала про участь в Величному столітті, в серіалі Гречанка, рекламувала свій блог.

Політичні амбіції королеви екрану

Ольга Сумська, як і багато інших українських знаменитостей, має політичні амбіції і навіть намагалася реалізуватися в даній сфері. Свого часу була членом політичної партії Європейська столиця. У 2006 році балотувалася до Київської міської ради і навіть намагалася стати мером Києва.

Відмітемо, шо в лютому 2012 року за часів правління Віктора Януковича, Сумська підписала лист проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.