Як відомо, розлучення батьків є важкою травмою для дитини. У психологічному реаліті-шоу "Супермама" ведучий Дмитро Карпачов розповів, про що обов'язково потрібно сказати дитині, чи повинна вона залишитися жити з мамою, передає пресслужба СТБ.

Експерт стверджує, що один з найважливіших моментів є правильне пояснення дитині причини розлучення батьків.

"В розлученні батьків дуже часто діти вважають себе винуватими. Їм здається, що батьки розходяться через те, що дитина зробила щось не так. І найгірше, що може зробити в такій ситуації мама або тато – просто зникнути, не пояснивши, що причина розриву – у стосунках. Дітям варто роз'яснити, що батьки будуть жити окремо, але це не вплине на відносини дитини з мамою та татом", - розповів Карпачов.

Дмитро Карпачов, СТБ

Найчастіше після розлучення батьків діти залишаються жити з матір'ю. Однак, за українською системою, рідко враховується те, з ким дитині буде краще як морально, так і фізично.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"В Україні, за неписаним правилом, при розлученні дитина залишається з матір'ю. Але це не завжди справедливо. Більшість цивілізованих країн перейшло на іншу систему, в якій є презумпція рівності батька та матері, а опіку над дитиною отримує той, з ким дитині буде краще і фізично, і психологічно. Тому якщо дітям зручніше жити з татом, з мамою просто бачитися – чому ні? При розлученні для дитини найкраще жити з мамою і татом 50/50 – тоді вона має можливість побудувати близькі стосунки з обома батьками", - пояснив експерт.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що журналістка влаштувалася на стажування в санаторій під Києвом, щоб з'ясувати, чи безпечно там дітям.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кабмін скасував пробне ЗНО.

Також "Знай.ua" писав, що маленький хлопчик народився "без обличчя", а рідна мама відмовилася від нього.