Режисер Джоел Шумахер, який зняв дилогію "Бетмен назавжди" і "Бетмен і Робін", а також картину "Час убивати", помер у віці 80 років після тривалої боротьби з раком.

Джерело: іноземне видання Variety.

Шумахер народився в 1939 році в Нью-Йорку, навчався в коледжах мистецтва і дизайну, але потім вирішив зайнятися кіно. Його повнометражним дебютом став фільм "Неймовірно всохла жінка" 1981 року.

У 1995 році Шумахер зняв фільм "Бетмен назавжди" з Велом Кілмером, що продовжив дилогію Тіма Бертона. Картина стала комерційно успішною - вона зібрала в прокаті понад 336 мільйонів доларів при бюджеті в 100 мільйонів.

Джоел Шумахер, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За нею пішов ще один фільм про Темного лицаря – "Бетмен і Робін", де головну роль зіграв Джордж Клуні. Цей проект отримав вкрай негативні відгуки, а читачі журналу Empire назвали його гіршим з коли-небудь знятих фільмів.

Серед інших відомих робіт Шумахера - драма "Час убивати", трилери "З мене досить!" і кіноадаптація мюзиклу "Привид опери". Останньою режисерською роботою Шумахера стали два епізоди першого сезону серіалу "Картковий будиночок".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Знай писав, що від коронавірусу помер актор Зоряних війн Ендрю Джек.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі спливло темне минуле вампіра і "Бетмена" Паттінсона: оголений та дуже жіночний.

Також "Знай.ua" писав, що Бетмен вирішить усе, зірка "Сутінків" Паттінсон зібрався піти з кіно