Один з найбільш популярних і рейтингових детективних серіалів України повернеться на екрани з новими епізодами. Під Києвом, на кіностудії Victoria Film Studios, канал ICTV спільно з компанією ProTV почали знімати шостий сезон серіалу "Пес", в якому грає вівчарка на прізвисько Мухтар. У кіно, як відомо, він просто Пес.

Знай.uа вдалося побувати на знімальному майданчику і поспілкуватися з кінологом і дресирувальником Віталієм Мусевичем, завдяки якому Мухтар відмінно справляється зі своєю роллю. Ми дізналися, як із цуценя виховати майбутню кінозірку, наскільки це складно і прибутково.

Мухтар - головний герой серіалу "Пес", фото: Знай.ua
Мухтар - головний герой серіалу "Пес", фото: Знай.ua

Серіал "Пес" розповідає про поліцейського Макса Максимова (Микита Панфілов), який разом із чотирилапим напарником Псом (Мухтар) бореться з вуличною злочинністю. Пес розумний, доброзичливий і в міру агресивний. Правда, з Ігорем Гнєздиловим (Михайло Жонін) у нього "особливі" стосунки.

Старт зйомок серіалу "Пес-6", фото: ICTV
Старт зйомок серіалу "Пес-6", фото: ICTV

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Віталій Мусевич нагадав, що спочатку роль Пса виконував його вихованець на прізвисько Граф, а Мухтар - вже його син, який пішов стопами батька-кінозірки. Мухтар приєднався до зйомок серіалу з четвертого сезону. Обидва були настільки схожі, що глядачі не помітили підміни. Граф прожив 11 років і "пішов на веселку" в 2018 році. Мухтару зараз - 8. І на зйомках ми зустріли ще одного спадкоємця - Ніка.

Як розповів Мусевич, це син Мухтара. Йому лише рік, але Віталій вже почав брати його на зйомки і поступово готувати до кіножиття.

Мухтар (зверху) і Нік (знизу), фото: Знай.ua
Мухтар (зверху) і Нік (знизу), фото: Знай.ua

"Нік схожий на Графа і Мухтара. Але він ще занадто молодий, поки зніматися не буде. Можливо, на загальних планах, якісь пробіжки. Він повинен жити серед кіно, щоб був максимально підготовлений до цього", - зазначив Мусевич.

Мухтар почав щільно зніматися з 5 років. Звичайно ж, гени батька, Графа, передалися у спадок, але основна заслуга лежить на плечах Віталія. До речі, це Граф знімався в серіалі "Повернення Мухтара". А коли у нього з'явився спадкоємець, то його і назвали на честь головного героя. Так було б легше потім на зйомках. Але для Мухтара вони так і не настали, зате з'явився проєкт "Пес".

Нік - син Мухтара, фото: Знай.ua
Нік - син Мухтара, фото: Знай.ua

Мухтар не відразу став ідеальним кінопсом. І перший час був така шельма на майданчику. Через якийсь час він адаптувався, почав сприймати не тільки команди Віталія, але й Микити, його господаря за сюжетом.

"Це час та вже мій досвід - я знаю, як направити, як допомогти. Плюс - актор Микита Панфілов, який теж погоджувався на невеличкі тренування, і Мухтар до нього просто звик", - розповів кінолог.

За словами Мусевича, дивлячись на звички цуценя, можна відразу визначити, чи зможе воно зніматися в кіно чи ні.

"Дивлячись які стоять завдання. Зняти-то можна з будь-яким собакою щось. Такий проєкт як "Пес" - це дуже важко. Але і на 100% нереально передбачити, що стане кінозіркою. Генетика, по-перше. Батьки повинні бути робочими. Не просто красивими, а робочими за нормативами: слухняність, захист. Друге - щеня повинно бути грайливим, бажано - апартировщиком, який любить щось носити. За характером, коли дуже маленький - не визначиш. Через пару місяців тільки картина проявляється", - пояснив Віталій.

Мухтар грає Пса, фото: Знай.ua
Мухтар грає Пса, фото: Знай.ua

Ми поцікавилися, наскільки прибуткові для кінолога зйомки в серіалі. Віталій не захотів називати гонорар Мухтара, зазначивши, що на його догляд - вистачає.

"Навколо всі думають, що це дуже прибутково, але насправді - ні. Нормально, прийнятно, але далеко не стільки, скільки багато хто думає", - зізнався Мусевич.

Мухтар чекає початку зйомок, фото: Знай.ua
Мухтар чекає початку зйомок, фото: Знай.ua

Зйомки серіалу "Пес-6", фото: Знай.ua
Зйомки серіалу "Пес-6", фото: Знай.ua

Мухтар на зйомках "Пес-6", фото: Знай.ua
Мухтар на зйомках "Пес-6", фото: Знай.ua

Зйомки продовження серіалу стартували в умовах адаптивного карантину в Україні, тому вся знімальна група дотримується заходів безпеки. Пощастило, що Мухтару носити маску не потрібно.

Як ми вже написали вище, у Пса "особливі" стосунки з Гнєздиловим. Актор Михайло Жонін більше всіх на майданчику "отримує" від Мухтара. Так, він може хапнути, що і робив не раз. Нещодавно знову вкусив Гнєздилова за руку (не сильно, звичайно).

Михайло Жонін, виконавець ролі Ігоря Гнєздилова, фото: Знай.ua
Михайло Жонін, виконавець ролі Ігоря Гнєздилова, фото: Знай.ua

"Тому що персонаж Гнєздилов - це ходяча провокація для будь-якого робочого собаки. Мухтар все відчуває. Міша відіграє емоційно, як я завжди кажу, ходяча конвульсія, яка просто провокує. Він веде себе так, як вчать собак кусатися, коли собака ще не вміє. Він то провокує, то боїться його постійно, це все впливає", - розповів кінолог.

Микита Панфілов зміг знайти спільну мову з волохатим героєм, подкормив його ковбаскою. Хоча Жонін запевняє, що він з Мухтаром також у відмінних стосунках, пес виключно реагує на негативного персонажа, а поза кадром може спокійно підійти до нього, потертися.

Микита Панфілов, фото: Знай.ua
Микита Панфілов, фото: Знай.ua

На зйомках серіалу "Пес-6", фото: Знай.ua
На зйомках серіалу "Пес-6", фото: Знай.ua

"Кіно - зовсім інша історія. Тут собака псується трошки в плані, якщо ти вчиш не брати з чужих рук, бути мега слухняним. У кіно це все відходить на задній план, тому що по-іншому не вийде. Тут потрібно слухатися інших людей, тут треба їсти з інших рук, жити, не бути роботом. Мухтар спочатку був мега слухняний, він все виконував, але в кадрі це не дуже прикольно, тому що немає життя. З часом десь не почув, не допобачив, чіткість команд падає, а для кіно це добре, тому що починається життя", - поділився Віталій Мусевич.

Микита Панфілов зізнався, що не проти завести собі вівчарку вдома, нащадка Мухтара. У його дружини, правда, алергія на собачу шерсть, але він побудує для цуценяти вольєр у дворі.

"Буде у вольєрі, тому у дружини не буде прямого контакту з твариною. Не тому що я хочу бути ближче до Макса або в поліцію піду, мені просто подобається ця порода. І вдома, по-моєму, має бути кішка або собака, щоб діти могли вчитися віддавати любов і брати її", - додав актор.

Старт зйомок серіалу "Пес-6", фото: ICTV
Старт зйомок серіалу "Пес-6", фото: ICTV

Нагадаємо, раніше Остап Ступка розповів Знай.uа про свого персонажа і зйомки в новому комедійному серіалі "Козаки. Абсолютно брехлива історія". Він зізнався, що нарешті здійснив давню мрію і потрапив в українське історичне костюмоване кіно.

Раніше Знай.uа побував на знімальному майданчику серіалу "Козаки. Абсолютно брехлива історія" в Пирогово і дізнався всі подробиці про новий телесеріал, який обіцяє вразити глядачів незвичайним сюжетом.

Також читайте, як актриса Олеся Жураківська вибухнула на зйомках "Кріпосної". Дізнайтеся, що так сильно засмутило її і чому вона просто почала плакати посеред знімального майданчика.