15 липня на 89-ому році життя не стало відомого радянського кінооператора Ігоря Черних.

До його робіт входять понад 20 картин, серед яких багато стали культовими. Найвідомішими роботами є: "Діамантова рука" Гайдая, "Битва за Москву", "Велика дорога" Озерова, "Омелян Пугачов" Салтикова.

Про трагедію повідомили його колеги. На офіційному сайті Союзу кінематографістів Росії розміщено некролог: "Важко і гірко прощатися з товаришем. Він був дуже інтелігентною, доброю і чуйною людиною. Грав на гітарі та чудово співав".

Скріншот з відео

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Причина смерті не повідомляється.

Зазначимо, що Ігор Черних – закінчив в 1955 році операторський факультет ВДІКа та почав працювати оператором на кіностудії "Мосфільм".

Ігор Черних заслужений діяч мистецтв РРФСР нагороджений орденом "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня.

Вітчизною" II ступеня.

Нагадаємо, що Умерла известная актриса Галин Горг – звезда "Ксены: принцессы-воин" и "Твин Пикс"

Як повідомляв портал "Знай.uа" Гениальный актер Александр Домогаров превратился в верного путинского пса: "Уезжайте и не тявкайте"

Також "Знай.uа" писав, що Звезды культовой "Бригады", которые больше не выйдут на сцену: жизни заканчиваются, а роли — навсегда