В Україні знімуть вкрай провокаційний фільм про козацтво. Нічого подібного історія вітчизняного кінематографа ще не знала. Фільм отримав назву “Головна фортеця Січі”, і буде знятий в короткому метрі (всього 20 хвилин), і його сюжет побудований на козаків-гомосексуалістів. Виявляється, в Запорізькій Січі були і такі воїни. Про це на уроках історії в школах і університетах вам не розкажуть.

українські козаки
українські козаки

Постановкою короткометражки займатиметься відомий художник Євген Коршунов. Головну роль відвели Михайлу Коптєву, квір-модельєру і засновник Цирку провокаційною моди “Орхідея”. Саме Коптєв розробив костюми для акторів майбутнього фільму.

фото зі знімального майданчика
фото зі знімального майданчика

Сюжет стрічки розгортається навколо козака-гомосексуаліста, відкинутого суспільством козаків. Він страждає через нерозуміння оточуючих. В Січі карали за гомосексуальні зв'язки, тому головному герою короткометражки доводиться несолодко Однак він в таємному товаристві гомосексуалістів, яке вирішує підтримати його і провчити козаків.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Фото donttakefake.com

Коршунов розповів, що покарання на Січі за гомосексуальні зв'язки – це історичний факт. А якщо подібне мало місце бути, значить, і гомосексуалізм теж був. На думку Коршунова, зараз з козаками себе асоціюють “праві” і традиціоналісти, які намагаються заборонити іншим асоціювати себе з козацтвом.

Фото donttakefake.com

Сценарій у Коршунова народився на тлі реальної історії. В 2013 році в Запоріжжі створили локальну ЛГБТ-організації “Гей-Форум – Січ”. Однак козаки почали домагатися виключення слова “Січ” з назви. Коли саме буде готовий фільм – невідомо.

Фото donttakefake.com

Фото Bird In Flight
Фото Bird In Flight

Нагадаємо: Домолився. Священик з Барнаула вигнав демонів з борделю

Нагадаємо, що Доведе до гріха: архієпископ завів собі спокусливу помічницю, парафіяни "атакували" грудасту красуню В мережі розгорівся скандал навколо сексуальної помічниці архієпископа Москви

Як повідомляв портал "Знай.uа" Відлучений від церкви за заперечення ковіду поп захопив жіночий монастир і виставив козаків на охорону В Росії розгорівся черговий скандал

"Знай.uа" писав, що Відлучений від церкви піп дав Путіну три дні і пригрозив всій Росії Відлучений від церкви за заперечення ковіду поп дав Путіну три дні