Самозахист в Україні – одна з найболючіших тем. Атакувати людину, яка збирається на вас напасти – це загрожує кримінальною справою проти вас. Нападнику нічого не буде, оскільки, як відомо, “немає тіла – немає справи”.

Відома письменниця і сценарист Ірина Мельниченко розповіла, яким чином можна захиститися від нападу.

А ви помічали як часто уявлення людини про її місце в світі напряму відповідає тому скільки місця вона намагається...

Geplaatst door Ирина Мельниченко op Dinsdag 21 juli 2020

Мельниченко розповіла, що одного разу вона поспілкувалася з молодим криміналістом, який розкрив їй секрети зловмисників. За його словами, у нападників завжди є чіткий план, вони завжди продумують його на ходу. Проте якщо зробити що-небудь несподівано, можна зірвати плани. Наприклад, можна різко розвернутися і швидким кроком піти назустріч зловмисникові.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Або й зовсім заявити: “Вася! Як давно ми не бачилися! Пішли пропустимо по чарочці”. Або почати співати на всю вулицю гучним голосом. Також, за словами Мельниченка, можна імітувати, що вам стало погано і ви блюете. Або зовсім почати розмовляти з самим собою, і згадати в цій розмові “труп колишнього в морозилці”.

Мельниченко зазначила, що ніколи не перевіряла подібні способи, проте їй і самій хочеться перевірити. Звичайно, навряд чи кому-то реально хочеться зустрітися з грабіжником або маніяком, однак ця теорія про несподівані дії дійсно звучить дуже цікаво.

Нагадуємо, що нещодавно харківські правоохоронці затримали чоловіка, який прямо на вулиці пограбував дівчину-підлітка.

Як повідомляється, у січні 2019 року прямо на вулиці злочинець пограбував школярку, яка на вулиці розмовляла по телефону — вдарив по обличчю і зажадав віддати телефон. Дівчина підкорилася.

Як з'ясувалося, раніше грабіжник вже мав проблеми з законом. Під час суду він повністю визнав провину і отримав вирок у вигляді 4 років позбавлення волі.

Як повідомляв портал Знай.uа автовласників попередили, в яку авантюру можуть втягнути їх гроші під двірниками.

Також Знай.uа писав про те, що в соціальній мережі Twitter з'явився один кумедний відеоролик незвичайного пограбування.