31 серпня на каналі СТБ покажуть прем'єру 10-го сезону "Детектора брехні". Експерт проекту та директор Всеукраїнської асоціації поліграфологів Володимир Ведмідь розповів, як розпізнати брехню на поліграфі та чи може людина заплутатися у своїх відповідях.

"Правда і брехня з'являються з народження людини. З її потребами, цінностями та пріоритетами. Правда і брехня розвиваються паралельно. А що стосується виявлення брехні на поліграфі, то прилад фіксує фізіологічні зміни в тілі людини, яка тестується. Дихання, кров'яний тиск, біотоки мозку, серця, м'язів і т.д. Цілеспрямовано контролювати все це людина не може. Ми не здатні управляти пам'яттю і своїми реакціями. А, отже, брехня спливе", - пояснив експерт.

Володимир Ведмідь, фото СТБ
Володимир Ведмідь, фото СТБ

За словами поліграфолога, ситуації, коли людина не розпізнає, де говорить правду, а де бреше, трапляються рідко.

"Це вже психічні розлади або двоякі суб'єктивні нечіткі питання, які ми не виносимо на тест. А ось намагатися приховати правду, прикриваючись "нерозумінням" і сподіватися, що вона не визначиться, не варто. Буває так, що правда могла і забутися. Але це рідкість. Якщо людина щось вкрала або зрадила у шлюбі, ці факти він точно запам'ятає надовго", - зазначив Ведмідь.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Володимир Ведмідь, фото СТБ
Володимир Ведмідь, фото СТБ

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, забути про турботи і побороти осінню нудьгу: які сюрпризи для телеглядачів готують Новий канал, СТБ і ICTV.

Як повідомляв портал Знай.uа, як отримати 100 тисяч гривень за чесність – українцям запропонували пройти "Детектор брехні".

Також портал Знай.uа писав, що Карпачов дав батькам важливу пораду, Остапчуку стане в нагоді точно – як сказати дитині про розлучення.