Британська співачка Адель відвідала масштабний Ноттінґ-Гілльський карнавал, присвячений вшануванню культури Вест-Індії. Для цього заходу вона тематично вдяглася: одягла купальний ліфчик кольору прапору Ямайки. Напівоголений верх дозволив підкреслити стрункість артистки — якщо раніше вона була знаменитою пишкою, то тепер так про неї зовсім не скажеш.

Читайте Знай в Google News!

Фотографія з заходу була розміщена на офіційній сторінці Адель в соціальній мережі Instagram.

Воріт зірки прикрашає жовте карнавальне пір'я. На її голові теж зачіска, поширена серед чорношкірого населення Карибського регіону — так звані пучки або дульки банту.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Цікаво, що зачіска Адель вже стала причиною для звинувачень у неповазі до культури жителів колишніх британських колоній. Така призма сприйняття, яка проблематизує культурну апропріацію — запозичення домінантною культурою досягнень культури пригніченої — характерна для дискусії про системний расизм у США. (До речі, поняття культурної апропріації також дозволяє ще раз підкреслити проблемність привласнення російською культурою таких феноменів як творчість Миколи Гоголя, українського борщу чи мистецького авангарду).

Однак самі вихідці з Ямайки сприйняли жест Адель скоріше у позитивному ключі. Річ у тім, що Ноттінґ-Гілльський карнавал і так є жестом пошани до культури Карибів, тому не однозначно, чи слід вчинок співачки приймати як культурну апропріацію, а тим більш як зловмину культурну апропріацію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Адель зізналася, яка книга допомогла їй схуднути на 45 кілограмів: "Змусить кричати".

Як повідомляв портал Знай.ua, Адель розповіла про жахливу сімейну трагедію

Також Знай.ua писав, Флешмоб фанатів Адель підірвав Instagram