В Росії помер художній керівник і творець мультсеріалу "Смішарики" Анатолій Прохоров.

Продюсеру було 72 роки. Про смерть Анатолія Прохорова повідомив шеф-редактор студії "Союзмультфільм" Сергій Капков.

"Сьогодні не стало Анатолія Прохорова, одного з творців студії« Пілот »і одного з творців серіалу« Смішарики", - сказав Капков.

Співчуття у зв'язку з кончиною Анатолія Валентиновича також висловив аніматор, дворазовий номінант на премію "Оскар" Костянтин Бронзит.

"Який страшний особисто для мене день. Помер Анатолій Прохоров. Коротко: це людина, яка сформував мене як режисера. Це був мій головний учитель", - написав мультиплікатор в соціальних мережах.

Анатолій Прохоров, фото з вільних джерел
Анатолій Прохоров, фото з вільних джерел

Нагадаємо, Прохоров був одним з організаторів першого недержавного аніматографічного центру в СРСР "Пілот", а також студії комп'ютерної анімації "Петербург", яка найбільш відома виробництвом "Смішариків". З 2003 року продюсер був художнім керівником мультсеріалу.

До слова, ще в червні цього року Анатолій Валентинович знаходився в хорошій формі і розповідав про перезапуск "Смішариків". Тоді продюсер зазначив, що він повністю занурений у роботу.

"Зараз, під час перезапуску, батьки вимагають, щоб "Смішарики"не знижували філософської складової, залишаючись дитячим мультсеріалом. Це дуже цікава і радісна для нас вимога, тому що її висувають далеко не до кожного твору. Ми починали як дитячий серіал, а потім в творчому і смисловому плані розширилися - і це здалося нам дуже цікавим ходом. Нас прийняли батьки. Тепер ми намагаємося сісти не на два стільці, а на три або навіть чотири: це дуже важко. Для аудиторії п'яти-семи років у нас є пригоди, анімація, комічний стиль історії. Все це для нас залишається головним, щоб діти не нудьгували. Але тепер ми повинні враховувати величезну аудиторію, від 7 до 70 років", - зазначав Прохоров.

Смішарики, скрін з відео
Смішарики, скрін з відео

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, помер легендарний продюсер "Сімпсонів" і "Ріка і Морті"

Як повідомляв портал Знай.ua, помер оскароносний продюсер Ерік Плесков, який подарував світу десятки шедеврів

Також Знай.ua писав, помер творець культового фільму "Діамантова рука"