Українська співачка Наталія Жижченко, відома по проєкту ONUKA, розповіла про корисні звички, які стали частиною її спроб екологічно-свідомого життя. Відповідним постом вона поділилася на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Читайте Знай в Google News!

"Звички — це те, що формує та характеризує нас. В екологічну кризу наш спосіб життя вимушений бути орієнтованим не лише на власне благополуччя, а й на добробут планети. Саме тому з‘явилося поняття еко-звичок. Штучно їх насадити не можна, до них потрібно прийти, захотіти, усвідомити. Але все рівно хочеться обговорити найпростіші з них. Cвіт вони не змінять, але, можливо, допоможуть бодай трохи покращити ситуацію", — написала Жижченко, яка не так давно стала мамою.

ONUKA, фото-facebook
ONUKA, фото-facebook

Так, до рутини співачки вже увійшло сортування сміття. "Розподіл скла, паперу, заліза, пластику, органічних відходів — спершу сортування здається складним процесом, але коли пристосовуєшься, починаєш отримувати задоволення. Ця звичка допоможе навчитись редагувати і керувати своїми споживчими манерами. <...> На жаль, в Україні немає відповідних ресурсів чи умов, які сприяли б повноцінним процесам переробки та утилізації. Тим не менш, мінімальні можливості є, якими можна і варто користуватись", — написала музикантка.⠀

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Також Жижченко практикує відмову від поліетилену та пластикових соломинок. Іншим важливим підходом для неї стала так звана "свідома мода".

"Краще купити одну дорогу річ, але якісну. Надавайте перевагу натуральним, а не синтетичним матеріалам, обирайте речі, виготовлені за методою ресайклінгу чи апсайклінгу", — пояснює солістка ONUKA.

"Еко-світ — це радше утопія. В цій сфері є занадто багато підводних каменів, дуальності, протиріч. Але це не позбавляє кожного нас відповідальності за те, який слід ми залишаємо, чи як впливаємо на середовище", — підсумувала Жижченко.

Звички — це те, що формує та характеризує нас. В екологічну кризу наш спосіб життя вимушений бути орієнтованим не лише...

Geplaatst door ONUKA op Maandag 7 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ONUKA приєдналась до українців під час Ходи Гідност на День Незалежності в Києві.

Як повідомляв раніше Знай.ua, ONUKA представила свій новий хіт під назвою "ZENIT".

Також портал Знай.ua писав, що ONUKA розповіла дещо цікаве про своїх родичів.