На 80-му році життя помер культовий актор дубляжу, український диктор Микола Козій. Його українці могли впізнати по голосу. Він вважався одним з кращих кращих українських радіодикторів.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомив керівник "Суспільного радіомовлення", генеральний продюсер "UA:Українське радіо" Дмитро Хоркін.

Микола Козій, фото facebook
Микола Козій, фото facebook

"Помер Микола Козій, легендарний диктор Українського радіо і перший бренд-войс телеканалу "1+1". Йому було 79 років. Голос епохи. Світла пам'ять, Маестро", - написав керівник громадського радіомовлення, генеральний продюсер" UA:Українське радіо " Дмитро Хоркін у Фейсбук.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Саме Козій озвучував українською мовою Томос про надання автокефалії Православній Церкві України.

Його голос звучав із кожного радіоприймача - маестро озвучував багато популярних телесеріалів та програм, зокрема пізнавальних передач Українського радіо для шкільної молоді, які виходили у 1980-ті роки. З середини 1990-х був одним з провідних ранкової інформаційної програми НРКУ.

Козій брав участь у дублюванні та озвучуванні фільмів "Король говорить", "Ноїв ковчег", телесеріалів "Альф", "Коломбо", мультсеріалів "Паровоз Томас і його друзі" і "Трансформери".

Також він озвучив безліч аудіокниг, передач французької телекомпанії FCI. Багато читачів Українського товариства сліпих вважали Козія найкращим диктором аудіокниг.

Крім того, Козій читав текст для першої україномовної Біблії в аудіоформаті.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, помер зірка улюблених радянських фільмів та серіалів Сергій Колтаков.

Як повідомляв Знай.ua, 1 вересня стало відомо про смерть знаменитого радянського і російського актора Бориса Клюєва.

Також портал Знай.uа писав, що у Москві пішла з життя російська естрадна співачка Валентина Легкоступова.