У Великій Британії на 86 році життя помер письменник, драматург і оскароносний сценарист сер Рональд Харвуд. Сценарист відомий по роботі над фільмами Романа Поланскі "Піаніст" і "Олівер Твіст".

Про смерть Рональда Харвуда у вівторок, 8 вересня, повідомило видання Telegraph з посиланням на заяву сім'ї письменника.

Агент драматурга Джуді Дейш заявила, що смерть Харвуда настала з природних причин.

Видання повідомляє, що, що Харвуд помер у своєму будинку в графстві Сассекс. Обставини смерті наразі не наводяться.

Харвурд був відомим сценаристом, який отримав премію "Оскар" у 2003 році за роботу над "Піаністом" - йому дісталася нагорода в номінації "Найкращий адаптований сценарій". Крім того, в 2008 році він отримав премію BAFTA за сценарій до фільму "Скафандр і метелик".

Серед інших робіт Харвуда - "Австралія" База Лурмана, "Любов під час холери" Майкла Ньюелла, "Думки сторін" Іштвана Сабо.
Крім сценаріїв, Харвуд також писав п'єси. Одну з них екранізували.
У 2010 році Рональда Харвуда за його театральні досягнення було посвячено у лицарі.
Справжнє прізвище сера Рональда Харвуда - Хорвіц. Він народився в Кейптауні. В Лондон приїхав в 1951 році вчитися акторській майстерності. Викладач англійської тоді пояснив йому, що прізвище Хорвіц занадто іноземне на слух і майбутній драматург змінив його.
Завершивши навчання в Королівській академії драматичного мистецтва Харвуд приєднався до шекспірівської трупи сера Дональда Вулфіта. Цей досвід пізніше ляже в основу написаної п'єси "Костюмер". Театр і люди творчості були найулюбленішими темами британського письменника, сценариста і драматурга Рональда Харвуда.