Житель Люксембургу може отримати великі гроші завдяки купленій 20 років тому книжці про Гаррі Поттера. Не секрет, що успіх і популярність історії про хлопчика, який вижив, змінила не лише популярну культуру, але й монетизувало усе, що так чи інакше дотичне до цієї франшизи. Тому примірники з першого накладку “Гаррі Поттер і філософський камінь” - велика бібліографічна рідкість і коштують великих грошей. Видавці не вірили в успіх цієї казки, тому перший наклад налічує лише 500 книжок, 300 із яких було розіслано по бібліотеках. На вільний ринок потрапили лише 200 книжок, за якими зараз полюють колекціонери.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: британський таблоїд Daily Mail.

Житель Люксембургу придбав саме одну з 200 книжок. Він не думав про гіпотетичну вартість тому в майбутньому, просто хотів купити цікаву книжку, щоб його донька тренувала англійську. На довгі роки родина забула про це видання, доки цього року чоловік не вирішив перечитати початок казкової історії. Чоловік, ім'я якого не розголошується, забажав залишитись інкогніто, проте відомо, що він уже сконтактувався із акціонерним домом. Продаж легендарного видання принесе йому від 700 тисяч гривень до 1 мільйону. Відомо, що чоловік планує вкласти ці гроші в іпотеку для доньки і дати їй вищу освіту.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зірка "Гаррі Поттера" Деніел Редкліфф зіграє супергероя у Marvel: деталі нової ролі колишнього чарівника

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Один вдома", "Гремліни" та "Сніговик": оприлюднено список кращих різдвяних кінострічок