12 жовтня о 18: 00 на СТБ телеглядачі зможуть побачити прем'єру другого сезону психологічного реаліті "Супермама". У цьому шоу мами, в світі абсолютно різні, що володіють кардинально різними поглядами на виховання дітей, поборються за титул кращої мами. А поки Ведучий проекту, головний телевізійний психолог країни Дмитро Карпачов розкрив батькам очі на те, чому діти брешуть.

Карпачов вважає, що діти говорять неправду з трьох причин. І якщо ви викрили дитину у брехні, швидше за все, це сталося по одній з них.

а) дитина хоче щось отримати, чого не отримає, якщо скаже правду;

б) дитина хоче чогось уникнути, і найчастіше це покарання.

в) Дитина хоче бути кимось, ким не є.
Карпачов також зазначив, що якщо дитина бреше, значить, говорити правду поруч з батьками для нього небезпечно.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Більшість батьків самі вчать дітей брехати, формуючи саме таке ставлення до проступків. Тому, я вважаю, якщо дитина вчинила проступок і зізнався в цьому, його не можна карати. Навпаки-варто якось заохотити за правду. Хоча, звичайно, ситуації бувають абсолютно різні", - розповідає експерт. Також, у вигляді брехні до чотирьох років можуть проявлятися фантазії дитини.

Нагадавши: без насильства і батьків. Психолог Карпачов розповів про головні табу під час сварки.

Як повідомляв портал Знай.uа, як отримати 100 тисяч гривень за чесність – українцям запропонували пройти "Детектор брехні".

Також портал Знай.uа писав, що Карпачов дав батькам важливу пораду, Остапчуку стане в нагоді точно-як сказати малятку про розлучення.