Спеціальний проект з підняття рівня обізнаності про сучасних українських авторів та просування читання "Literature illustrated" був ініційований літературною агенством OVO. Буде випущений спеціальний календар, в якому представлять фотографії тринадцяти сучасних письменників.

Читайте Знай в Google News!

Авторів, за словами організаторів, підбирали за принципом різноманіття для того, щоб показати наскільки багатогранною є сучасна українська література. Вони прагнули представити маловідомих письменників, які, на їхню думку, варті уваги, разом із зірками сучасної літератури.

"У рамках популяризації читання книг українських авторів. До календаря увійшли як ті письменники, які вже зробили величезний внесок у розвиток української літератури, так і ті, чиї книги стають популярнішими з кожним днем. Настінний календар може стати одним з візуальних елементів у боротьбі за популяризацію читання сучасної української літератури», – додали в агентстві OVO.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

У незвичайному погляді об'єктива польсько-німецького фотографа Марисі Мяновської читачі зуміють побачити одного з найтитулованіших письменників Сергія Жадана, який створив фурор в літературному середовищі, продавши самостійно 30-тисячний тираж своєї книги Валерія Ананьєва і автора кращого романного дебюту 2020 року Павла Матюшу.

Також у проекті беруть участь Мартін Якуб, Віктор Янкевич, Павло Дерев'янко, Андрій Новик, Сергій Мартинюк, Сергій Демчук та інші. У літературній агенстві OVO сподіваються на створення календарем мотивації потенційним читачам на прочитання однієї книги українських авторів на місяць.

Передпродаж стартує 20 жовтня, а прибуток піде на закупівлю книг цих авторів для українських лікарень і бібліотек.

Авторський прибуток з продажу календарів піде на закупівлю книг цих авторів для бібліотек і лікарень України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, голий українець забрався в сусідній будинок по проводах - повис на висоті, очевидці ахнули. За словами місцевих жителів це відбувається далеко не в перший раз.

Як повідомляв "Знай.ua", важко поранений хмельничанин помер у Київському госпіталі - війна обірвала Молоде життя.

Знай.ua писав, "Океан Ельзи" святкує 26 років, як змінилося звучання групи - добірка найяскравіших відео.