Найчастіше в Карпати відправляються за гірським відпочинком. Але подружжя-ведучі " у кого більше?"(Новий канал) Ольга Манько і Максим Узол, знімаючи відео для свого YouTube-каналу, показали Регіон зовсім з іншого боку. Пара відвідала місця, про існування яких знає не кожен. І всі вони розташовані на тлі неймовірних пейзажів.

Читайте Знай в Google News!

Радіолокаційна станція " Памір"

На одній з найвищих вершин Буковинських Карпат, горі Томнатик, кілька десятків років тому працювала секретна радіолокаційна станція. Її побудували в 1960 році, в розпал "Холодної війни", щоб стежити за ворожими літаючими об'єктами.

"покривала радіолокаційна станція величезну територію – від узбережжя Туреччини до Балтійського моря, – розповідає ведучий Нового каналу Максим Узол. - І в той час була справжнім дивом інженерії. Але дістатися туди не так просто. Ми виїжджали з села Тюдів Івано-Франківської області і перші 40 км дороги були ідеальними. Після селища Путила (Чернівецька область) вже почалися ями, а після Селятина-суцільний щебінь. Дорога ставала все гірше. Незручність полягає також в тому, що нерідко після дощів ґрунтовку розмиває, тому краще вирушати в подорож на позашляховику. З приємного-неймовірні пейзажі!"

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки
Показати ще

Максим Узол, фото з вільних джерел
Максим Узол, фото з вільних джерел

Не функціонує "Памір" вже багато років – сьогодні про існування секретної радіолокаційної станції нагадують лише білі кулі. Однак її територію часто вибирають для проведення концертів, свят і фестивалів. У спокійний період там гуляють корівки і свині.

Унікальне містечко "Хоббитхилл"

Наступною зупинкою пари ведучих " у кого більше?"став" Хоббітхілл " - унікальне містечко, яке поєднуватиме культуру та традиції казкової Хоббітанії та реальної Гуцульщини. Чому буде? Тому що він ще тільки будується. Повноцінно відпочити там можна буде вже навесні 2021 року.

"Хоббітхілл" не позиціонує себе як готель або туристична база, хоча там можна буде орендувати будиночок і пожити, – розповідає у відео на їх YouTube-каналі "Камон" Ольга Манько. - Вони позиціонують себе як казкове містечко, де житимуть гуцульські хоббіти. Вони матимуть свою владу, суд, митницю, пошту тощо".

Схожий "Хоббітхілл" є вже в Новій Зеландії, а віднедавна – ще й в Україні. Вхід туди на екскурсію обійдеться в сто гривень. Незважаючи на те, що велика частина міста тільки будується, подивитися буде на що.

Високогірне озеро "Несамовите"

Така назва озера пов'язана з численними легендами навколо нього. Одна з них говорить, що у водоймі заборонено купатися, щоб не потривожити душі вбивць і самогубців. Інша, навпаки, закликає скупатися незаміжніх дівчат, тому що це допоможе їм знайти свою половинку.

"побачити на власні очі шалене необхідно,-вважають подружжя-ведучі Нового каналу. - Тому що через величезну кількість туристів, сміття та інших факторів воно під загрозою зникнення. А це, між іншим, одне з найбільш високогірних озер Карпат. Дорога туди неблизька і екстремальна-багато каменів і коренів дерев, тому легко можна підвернути ногу. Але мальовнича-спочатку стежка веде по лісі, покритому мохом, потім через річки і мости, полонину з квітами і фантастичною панорамою на гори".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, ведуча шоу" у кого більше " стала зіркою кліпу індійського співака: довелося роздягнутися.

Як повідомляв Знай. ua, осінні подорожі, топ-3 незвичайних місця в Карпатах.

Також Знай. ua писав, що у ведучої популярної програми вкрали взуття на Мадагаскарі.