81-річна прапраонука російського поета Олександра Пушкіна професор Галина Усова померла в місті Мічурінську Тамбовської області, де вона довгі роки жила і працювала.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляється на сайті Мічурінського державного аграрного університету.

"Перестало битися серце прапраонуки великого російського поета О.С. Пушкіна доктора сільськогосподарських наук, професора Галини Север'янівни Усової, багато років пропрацювала в Мічурінському державному аграрному університеті", - сказано в повідомленні.

прапраонука Пушкіна, фото mgau.ru
прапраонука Пушкіна, фото mgau.ru

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Галина Усова народилася 6 листопада 1938 року в Архангельську. У 1957 році вступила до Плодоовочевого інституту (нині Мічурінський ГАУ). Своє життя Усова присвятила науковим дослідженням з вивчення мінливості клонових підщеп і з'ясування генетичної природи мутантних клонів.

Усова була одним з автором "Червоної книги Тамбовської області: рослини, лишайники, гриби", мала звання професора і ступінь доктора сільськогосподарських наук. Вона доводиться Пушкіну прапраонукою по лінії своєї прабабусі Наталії Воронцової-Вельямінової.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, 13 жовтня пішов з життя талановитий український оператор, режисер і кліпмейкер Дмитро Маніфест. Йому було всього 30 років.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Москві у віці 82 років помер талановитий художник Олександр Панкін.

Також портал Знай.uа писав, за що діти мстилися Маргарет Тетчер: донька звинуватила в недоумстві, а син не покликав на весілля.