Мама 14-річного Марка, який втратив майже всі свої зуби, звернулася на масштабний медичний проект під назвою "Я соромлюсь свого тіла" на телеканалі СТБ. Вони кришилися у нього і згодом випадали. При цьому, жінка запевняла Валерія Ославського в тому, що причиною подібного виступило псування. Тому лікарям проекту довелося з'ясувати, що підліток вже два роки страждає через подібні проблеми і виділили, як правильно дотримуватися гігієни ротової порожнини.

Читайте Знай в Google News!

Мама дитини заявила: "Це псування зроблено мені на смерть. А так Марк мій син, то на ньому це також відбилося. Одна дама забрала чоловіка з сім'ї, це вона зробила". І потім додала, що потім у неї висловився постійний панічний страх, тиск, болі і думки про суїцид.

Стоматологи перестали братися за лікування Марка, а його мама самостійно і без направлення лікаря водила його на МРТ. Жінка навіть витратила 500 доларів на ворожку з Інтернету для зняття порчі. Валерій Ославський же заявив, що деякі зуби 14-річного хлопця вражені карієсом, стерті дощенту, а деякі і зовсім відсутні.

"Я соромлюсь свого тіла", фото: СТБ
"Я соромлюсь свого тіла", фото: СТБ

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Він вже кілька років страждає від глузувань у школі і болю через жахливий стан зубів, наслідуючи приклад матері і нерегулярно чистячи зуби. "Стан зубів вашого сина - це нехтування правил гігієни. Якби дитина чистив зуби регулярно, і не тільки за допомогою зубної пасти, але і ниткою, і іншими засобами, то такого б не сталося", заявив лікар.

Лікуванням займуться стоматолог-терапевт, лікар-ортодонт і стоматолог-ортопед. Воно буде болючим і довгим, проте дієвим. Тому, щоб не допустити подібної ситуації, слід правильно доглядати за зубами. Лікарі виділили якісну гігієну рота, яка полягає в правильному користуванні зубною щіткою. Її потрібно тримати під кутом 45 градусів до області з'єднання ясен і зубів. При цьому, фінські вчені довели, що спосіб чищення, коли щітка тримається, як ручка при листі, менше пошкоджує ясна.

Найбільша кількість мікробів ховається саме на останніх зубах в нижньому ряду, тому дуже важлива гігієна внутрішньої частини зубів. І сам процес чищення повинен займати не менше двох хвилин часу. Також слід звернути увагу на вибір правильної зубної щітки, яка повинна мати штучну щетину з закругленими кінчиками і зручну ручку.

Консультація з дантистом обов'язкова при виборі правильної зубної пасти. Адже він зуміє підказати, чого потребують ваші зуби і ясна після оцінки їх стану. Не слід уникати використання зубної нитки, яка допомагає контролювати зубний наліт і вичищати залишки їжі.

І наостанок лікарі виділяють ополіскування рота, бо часта чистка зубів за допомогою зубної щітки може просто нашкодити емалі. Слід відмовити від жувальних гумок або обмежити їх вживання до десяти хвилин в день. А ось куріння, алкоголь і надмірне захоплення солодкими напоями і кавою не тільки погано впливають на організм, але і погіршують стан зубів.

Нагадаємо, безсоромна екс-віагрянка Джанабаєва навчила українок, чим обмазувати обличчя: "Пробувати"

Як повідомляв "Знай.ua", зірка "Школи" одягла мереживну білизну і спокушає чоловіків: "Якщо вам потрібен ідеальний...."

Знай.ua писав, сказала матірне слово в прямому ефірі: Оксана Гутцайт - про свій факап.