Сценарист і близький друг Жанни Фріске Геннадій Куркін переніс на папір думки і почуття популярної співачки, яка загинула у 2015 році через невиліковне захворювання. Він представив уривок з книги "Блискітки".

Читайте Знай в Google News!

Жанна Фріске пішла з життя, не впоравшись з важкою формою раку мозку. Книга про співачку написана у стилі "від першої особи" і починається зі слів: "Якщо ви читаєте це, значить, мене вже немає".

Жанна Фріске, фото з вільних джерел
Жанна Фріске, фото з вільних джерел

"Сильно втомлюватися я почала відразу після пологів: стояти, лежати, думати, все було болісно важко, через силу. Я відчувала, як з тонким присвистом з кожним видихом виходить з мене життя; ми вирушили до лікарів, щоб розсіяти сумніви. І нам це цілком вдалося - сумнівів не залишилося, мені прописали швидку і неминучу смерть... " - пише автор від імені Жанни.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Російські лікарі не змогли допомогти співачці, вона полетіла в Нью-Йорк, де їй запропонували експериментальне лікування. Разом з нею тоді був її цивільний чоловік Дмитро Шепелєв.

Дмитро Шепелєв та Жанна Фріске, фото: joinfo.ua
Дмитро Шепелєв та Жанна Фріске, фото: joinfo.ua

"Якби знала, що пологи можуть спровокувати хворобу, то не народжувала б зовсім. І зараз сиділа б біля океану і пила Розі з горла, і сміялася б над потопаючим американським сонцем... а взагалі, я хотіла б вивчити французьку, зайнятися любов'ю в примірювальній магазину, витрачати гроші не роздумуючи, знаючи, що зароблю ще, і, похитуючи босоніжкою на пальцях ноги, закохувати в себе одним поглядом. Але на той час я остаточно осліпну, впаду в кому і 15 червня 2015 року піду з життя", – передає автор думки і почуття Жанни Фріске.

Також у книзі згадуються подробиці розмови Шепелєва з керівником Першого каналу Костянтином Ернстом. Ернст пообіцяв оголосити збір коштів, а гроші були потрібні на дороге лікування. Артистка погодилася розповісти про свій стан в ефірі.

"І ось мене немає. Тепер я - історія. І Схоже мені нічого не залишається, як розповісти вам її. Втім, якщо раніше я повинна була подобатися, тепер - так і знайте - я не можу цього обіцяти - я зроблю, що повинна і хай буде, що буде. Так чи інакше, ця книга — моє останнє бажання, те, в якому не відмовляють. Я бажаю, щоб, коли прийде термін, мій син прочитав її і випробував всю мою до нього так і нездійснену материнську любов", – цитує співачку видання "Стархіт", вперше публікуючи уривок з цієї особистої книги.

Жанна Фріске та Дмитро Шепелєв
Жанна Фріске та Дмитро Шепелєв

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, спокусливу фігуру Кароль не втримала навіть сукня, буквально на ниточці: ще б хвилина і...

Як повідомляв портал "Знай.ua", Тіна Кароль виставила груди напоказ у дивній сукні та шкіряних рукавичках: "Не естетично"

Також "Знай.ua" писав, що Ольга Сумська розчулила 86-річною красунею-матусею: "Берегиня династії"