Вчора, 6 листопада пішов з життя 86-річний письменник-сатирик Михайло Жванецький. Президент України Володимир Зеленський висловив свої співчуття з приводу його смерті.

А зараз стало відомо, що пандемія коронавірусу завадить проведенню церемонії прощання з письменником. Геннадій Труханов, міський голова Одеси, запропонував встановити пам'ятник померлому сатирику в місті. Про це повідомляє Telegram-канал "Перший міський. Одеса".

Читайте Знай в Google News!

Труханов заявив про впевненість встановлення пам'ятника на однойменному бульварі Жванецького. Зазначається, що найближчим часом буде оголошено конкурс. "І це буде абсолютно правильно. По-одеськи. Данина глибокої поваги самому великому одеситу. Ми оголосимо конкурс. Фактично я це вже зробив. Я попрошу нашого голову комісії з дизайну Михайла Реву оголосити це в творчих колективах і встановити певні рядки, а потім ми далі визначимо переможця", – додав міський голова.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Однак одесита Жванецького все ж поховають у столиці Російської Федерації — Москві. Про це заявив директор артиста Олег Сташкевич. Організація похорону в Україні навіть не розглядається, але все ж вирішувати це буде сім'я. "Але як можна поховати в Одесі? Зараз кордони закриті, про це й мови бути не може", – додав він.

Точна дата і місце похорону будуть відомі пізніше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, клавіша Біла, клавіша чорна ... кришка: помер сатирик Михайло Жванецький, згадуємо найкращі його цитати.

Як повідомляв "Знай.ua", помер Михайло Жванецький. Письменник був істинним українцем: "Фашистів тут немає"

Знай.ua писав, Андрій Данилко відшукав архівний знімок з Михайлом Жванецьким - молодий і брутальний.