Пара ведучих Нового каналу Оля Манько і Макс Узол обожнюють подорожі. Вони мають свій тревел-блог на YouTube. Зазвичай подорожували тільки Україною, але нещодавно вийшло їх перше відео з-за кордону. Там вони показали величний і красивий Стамбул.

Читайте Знай в Google News!

Що подивитися в найбільшому місті Туреччини за 3 дні безкоштовно – дивіться далі в матеріалі.

Блакитна мечеть і Собор Святої Софії

На головній площі міста Султанахмет є відразу два місця, які потрібно відвідати. Перше – це головний символ Стамбула Блакитна мечеть. Зараз вона закрита на реконструкцію. А друге – це Собор Святої Софії.

Секретна цистерна

Водосховищ, які можуть відвідати туристи в Стамбулі – кілька, але вони платні. Цистерна, яку ми знайшли, - не менш цікава і з безкоштовним входом. Знаходиться вона в підвальному приміщенні магазину килимів, недалеко від Блакитної мечеті. Цистерні "Накільбент" понад півтори тисячі років. Вона є частиною візантійського водопроводу. А зараз це музей, який навіть більше схожий на палац з величними колонами.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Оля Манько, фото Новий канал
Оля Манько, фото Новий канал

Район кольорових будиночків Балат

Балат – найстаріший район Стамбула, де не побачити величних мечетей, але є купа маленьких різнокольорових будиночків. Знаходиться він на відстані п'яти кілометрів від площі Султанахмет. Цей район можна назвати "релакс Стамбул", адже там тихо, не надто людно і багато затишних маленьких кафе. Вони дуже яскраві, тому з'являється відчуття, ніби потрапив у мультфільм. А ще в районі Балат знаходиться найбільш інстаграмне місце міста. Вулиця з маленькими будиночками на крутому схилі, де багато дрібних сходинок. Виглядає дуже оригінально.

Оля Манько, фото Новий канал
Оля Манько, фото Новий канал

Макс Узол, фото Новий канал
Макс Узол, фото Новий канал

Макс Узол і Оля Манько, фото Новий канал
Макс Узол і Оля Манько, фото Новий канал

Мечеть Чамлиджа

В азіатському районі Стамбула Бешикташ знаходиться найбільша у всій Туреччині мечеть Чамлиджа. Її будували 6 років, а відкрили навесні 2019-го. На створення мечеті пішло 110 мільйонів доларів. Вона вміщує близько 60 тисяч парафіян. Мечеть настільки велика, що для підйому там зробили ескалатор. Також рекордним там є розмір килима. Він має площу 17 тисяч квадратних метрів. Найцікавіше, що він суцільний і, увага, ручної роботи. Ви обов'язково повинні побачити це на власні очі.

Мечеть Чамлиджа
Мечеть Чамлиджа

Оля Манько, фото Новий канал
Оля Манько, фото Новий канал

Оля Манько, фото Новий канал
Оля Манько, фото Новий канал

Хмарочос Сапфір

На завершення – про місце, від якого просто захоплює дух. Найвищий оглядовий майданчик Стамбул знаходиться на висоті 236 метрів на вершині хмарочоса Сапфір. Це місце з нашої добірки – платне, але, повірте, воно того варте. Один квиток коштує приблизно 128 гривень. Далі на ліфті вас піднімають на 55 поверх, і все – весь Стамбул біля ваших ніг. Відчуття не передати словами, а побачити – обов'язково кожному.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, осінні подорожі: топ-3 незвичайних місця в Карпатах.

Як повідомляв портал Знай.uа, телеведучий Макс Узол розридався через школярів.

Також портал Знай.uа писав, що насправді відбувається у відносинах ведучих Макса Узола і Олі Манько.