У новому пригодницькому 12-серійному фільмі "Козаки. Абсолютно брехлива історія" зіграли багато відомих українських акторів. У комедійному екшені про життя та авантюри козаків у 16 столітті глядачі побачать Остапа Ступку, Юрія Дяка, Андрія Ісаєнка, Мілу Сивацьку, Ларису Руснак, Георгія Делієва, Михайла Кукуюка, Діму Вівчарюка та Євгена Олійника.

17 листопада на каналі ICTV о 21:30 можна буде подивитися першу серію. Фільм знімали у 2019 році у Хотинській фортеці, у Бучацькому та Коростишівському кар'єрах, Києво-Печерській Лаврі, музеї Пирогово та на острові Хортиця.

Знай.uа мав можливість побувати на зйомках в Пирогово і дізнатися перші подробиці про "Піратів Карибського моря по-українськи". Саме так неформально і говорять про новий кінопроєкт.

Андрій Ісаєнко, Остап Ступка та Юрій Дяк, фото: ICTV
Андрій Ісаєнко, Остап Ступка та Юрій Дяк, фото: ICTV

Остап Ступка зізнався, що давно мріяв взяти участь у костюмованому історичному фільмі, нехай і з вигаданими героями і подіями.

А Андрій Ісаєнко розповів, як це було зніматися в 40-градусну спеку в повному обмундируванні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Актор театру і кіно Євген Олійник у серіалі зіграв козака-берсеркера на ім'я Красуля. Це незвичайний персонаж, який точно запам'ятається глядачеві своєю типажністю.

Євген Олійник зіграв Красулю в "Козаках"
Євген Олійник зіграв Красулю в "Козаках"

Нам вдалося поспілкуватися з Женею про його героя, знімальні моменти і улюблену актрису, з якою він мріє зіграти в одному фільмі.

Розкажіть, козака перший раз грали або вже доводилося втілювати на екрані (сцені)?

У мене була головна роль в документальному фільмі "Северин Наливайко: Остання битва". Грав Северина. Продюсери зняли документалку і подалися на пітчинг, на повний метр. Пітчинг ми виграли, але потім результати скасували, бо... Бо недостатньо патріотичне кіно (сміється). Фільм потім виграв фестиваль!

Фільм "Северин Наливайко: Остання битва"
Фільм "Северин Наливайко: Остання битва"

Зйомки були яскраві! Та й сама особистість Северина - жорстка і суперечлива. Однак, це один з перших героїв України, який боровся за незалежність країни. Доля його була важкою і сумною. У фінальному бою його зрадили свої ж і віддали полякам.

Євген Олійник у ролі Северина Наливайка
Євген Олійник у ролі Северина Наливайка

На зйомках фільму "Северин Наливайко: Остання битва"
На зйомках фільму "Северин Наливайко: Остання битва"

Євген Олійник у ролі Северина Наливайка
Євген Олійник у ролі Северина Наливайка

Чи бували раніше на Хортиці? І поділіться, який ваш персонаж?

На Хортиці був вперше. Мій персонаж у "Брехливій історії" - козак-берсеркер "Красуля". Бойова машина з бердишем, який в бою був відібраний у повалених московських стрільців. Однак, незважаючи на всю брутальну мовчазність і суворість, Красуля вистрілює в розмові енциклопедичними знаннями. Поєднання м'язів, сили, лаконічності і розуму. Майже спартанець! (Сміється).

Ми з Дімою Вівчарюком граємо двох досвідчених воїнів-рубак при персонажеві Андрія Ісаєнка (Назарові).

Євген Олійник, Андрій Ісаєнко та Діма Вівчарюк
Євген Олійник, Андрій Ісаєнко та Діма Вівчарюк

Діма - козак "Царько". Рухливий, спритний боєць далекого бою: метальні ножі, пістолети, лук. Я - дворучна сокира і м'язи.

Протягом всієї "Брехливої історії" ми виконуємо небезпечні доручення Назара, сходячись в гущі подій, як і належить кращим воїнам Січі!

У серіалі багато бойових сцен. Які нові навички довелося освоїти для ролі?

Ми всі довго тренувалися: вчилися керувати конем, володіти зброєю, битися голими руками. З останнім мені було простіше - я колишній боксер.

Багато тренувань до кадру і в кадрі. Жгли, як могли (посміхається).

Зйомки проходили минулого року на території музею Пирогово під Києвом і на Хортиці в Запоріжжі. А які моменти вас вразили найбільше?

Знаєте, було багато всього, так і не перерахувати. Ключовий момент - велична Хортиця і красиве Пирогово. Мені здається, якщо вкласти туди грошей, то це може бути наш український Діснейленд. Тому що Хортиця круто виглядає, але не вистачає вкладень, фінансування. Навіть з тим, що є, кадри вийшли дуже красиві, як і в Пирогово.

Я страшенно боюся коней! А мені доводилося скакати. Мені дали найтихішого коня, але і на Хортиці, і в Пирогово коні періодично брикалися. Кілька коней боялися диму, а ми боялися їхньої реакції, але потрібно було при цьому триматися хоробро, всім виглядом показувати, що ми досвідчені наїзники і досвідчені воїни. І це був ще той адреналін!

Євген Олійник та Діма Вівчарюк
Євген Олійник та Діма Вівчарюк

На Хортиці були хлопці-козаки, які займаються виставами. Спасибі їм велике! Дуже багато було розказано і показано того, чого ми не знали про шаблі, про козаків, про побут того часу. Дуже круті хлопці, практично історики! Вони у нас в масовці були і допомагали дуже сильно, низький їм уклін.

Історія буде пригодницька, з гумором. Чим вас вона зачепила? Чим буде цікава глядачеві?

Вона з гумором, крута. Нам відразу сказали, що буде на зразок "Піратів Карибського моря". Коли я прийшов на проби, то мені так було комфортно працювати з партнером, з Дімоном Вівчарюком. Це спочатку зачепило. Але і сценарій! Яскравий екшн. Такого у нас не знімали!

Герої історії
Герої історії

Коли я вже прийшов на майданчик і побачив, як якісно йдуть зйомки, наскільки це крутий проєкт, то очі взагалі вогнем горіли! Ми могли мало спати між зйомками, але у всіх очі горіли, тому що кожен мріє знятися в такому історичному фільмі. Це один величезний кайф!

Євген Олійник, фото: Instagram актора
Євген Олійник, фото: Instagram актора

Це історична стрічка про козаків, наймасштабніша на даному етапі. Чим будуть цікаві "Пірати Карибського моря"? Та вони завжди цікаві! Це буде дуже класний, дорогий і якісний проєкт, тим більше про нашу історію, націю, країну.

Євген Олійник у ролі козака Красулі
Євген Олійник у ролі козака Красулі

Жодні зйомки не проходять без якихось інцидентів, травм. Щось подібне сталося на зйомках "козаків"?

Був один інцидент. Між зйомками у мене було кілька знімальних днів в іншому проєкті, я там грав боксера. І на зйомках зламав руку. Приїжджаю на знімальний майданчик "Козаків", підходить продюсер Олежка Зборовський і каже: "Слухай, ти так просив бій тобі зробити, криваве рубілово, як у фільмі "300 спартанців", нарешті ми тобі зробимо". А у мене рука... Привезли дублера, повністю загримували.

І тут мені стало так прикро, як це так?! Я так хотів екшену, так хотів з цією дворучною сокирою розкидати ворогів. І я умовив каскадерів, щоб вони мені поставили бій бердишем на ліву руку, тобто я не двома руками тримав сокиру, а однією, лівою. І ми зробили! Дублер в кадр так і не увійшов. Я повністю відпрацював однією рукою бій і дико собою пишався з цього приводу! Радий, що зміг, незважаючи на зламану руку.

Євген Олійник
Євген Олійник

Чи не замислювалися про те, змогли б жити в той час?

Мені здається, що людина виживає в будь-які часи, найголовніше - залишатися людиною і залишати в себе якусь духовність. Велика різниця між життям та існуванням. Чи зміг би я вижити? Так.

У серіалі великий акторський склад. З ким із колег вам найбільше довелось взаємодіяти? І чим запам'яталася ця робота?

Звичайно ж, найбільше часу у мене витрачено у взаємодії з Дімою Вівчарюком. Повторюся, він грає козака Царька. Ми, як Тімон і Пумба, напевно. Такі асоціації були. Два досвідчених воїна. Якщо Діма верткий, хитрий, балакучий, то я - його друг-антагоніст. Ми на майданчику здружилися і ось тепер і за кадром дружимо. Це дуже круто! Уже мінімум за це я вдячний проєкту. Він подарував мені такого чудового друга! Ми протягом проєкту один одного доповнюємо, і з Дімоном працювати в кайф, він дуже талановитий актор!

Євген Олійник та Дмитро Вівчарюк
Євген Олійник та Дмитро Вівчарюк

На екрані ви втілювали різні ролі. А кого давно мрієте зіграти? Чи є такий персонаж?

Мене дуже захоплює бажання грати в історичних проєктах: лицарів, вікінгів, рубак... До цього душа тягнеться.

А кого хотілося б? Можливо, Ганнібала Лектера, якогось лиходія, який ховається під доброю личиною. Це було б цікаво. А глобально тягне в екшени. Звичайно ж, і у відірвану, чорну до божевілля, комедію, зіграти цинічного персонажа, а-ля серіал "Пацани" (The Boys), де супергерої показані жорстко, такими поганими людьми, де багато крові, розпусти. Або "Спартак: Боги арени", наприклад. Старенький серіал, але дуже якісний, от би мене туди!

І якщо говорити про акторок. З ким з жінок вам би хотілося зіграти в лав-сторі?

З Емілією Кларк! Але, нічого б, напевне, не вийшло (сміється). Я б потів, тремтів, боявся б до неї доторкнутися. Вона б сказала: "Так, поміняйте мені актора. Цей занадто в мене закоханий".

Актриса Емілія Кларк, фото: Instagram.com/emilia_clarke
Актриса Емілія Кларк, фото: Instagram.com/emilia_clarke

А взагалі я фанатію від Емілії, вона приголомшлива, усміхнена, іскрометна. Хочеться потриматися за її хоча б плече, хоча б за кінчик вушка (сміється).

Нагадаємо, раніше Андрій Ісаєнко розповів про "мокрий" інцидент на зйомках серіалу "Козаки. Абсолютно брехлива історія".

Виробництвом фільму займалася студія IQ Production за підтримки Міністерства культури і інформаційної політики України.