Нещодавно на 86-му році з життя пішов Армен Джигарханян, прощання з артистом відбудеться 17 листопада в Московському драматичному театрі.

Читайте Знай в Google News!

Джигарханян - зірка вітчизняно театру і кіно. Він один з найвідоміших і всенародно улюблених акторів. Його ім'я увійшло в Книгу рекордів Гіннесса за кількістю зіграних ним ролей в кіно.

Армен Джигарханян, скріншот: YouTube
Армен Джигарханян, скріншот: YouTube

Фільми "Журавушка", "Здрастуй, це я!", "Тегеран-43", "Місце зустрічі змінити не можна", "Здрастуйте, я ваша тітка!", - стали візитною карткою артиста. Джигарханян створив десятки образів у п'єсах вітчизняних і зарубіжних драматургів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

У 2012 році Джигарханян був довіреною особою Володимира Путіна під час тогочасних виборів, але за два роки не підтримав російську анексію Криму та відмовився підписувати "колективний лист" російських артистів, які виправдовували дії російського президента.

Армен Джигарханян, фото: mk.ru
Армен Джигарханян, фото: mk.ru

А ситуацію відносин між Україною та Росією описав вірменським прислів'ям: "Один дурень кинув великий камінь у воду й сто розумних не можуть витягнути. Це для мене очевидна річ. Я нічого не підписував і нікуди не телефонував".

Серед найбільш відомих ролей Джигарханяна - бандит на прізвисько Горбатий у багатосерійному фільмі "Місце зустрічі змінити не можна", суддя Кригс у комедії "Здрастуйте, я ваша тітка" і капітан Овечкін з трилогії про невловимих месників.

Крім того, легендарною стала його озвучка Вовка у мультфільмі "Жив-був пес", знятої по українській казці "Сірко". Фінальна фраза Джигарханяна "Ти заходь, коли що…" до цього часу є мемом.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, помер Армен Джигарханян: у мережі згадали, як актор "поховав" російську мову.

Як повідомляв Знай.uа, Потап розповів про величезну втрату, серце не на місці: "Геній пішов...".

Знай.uа писав, помер Джигарханян: розлучення, зради, театральні інтриги покійного актора.