У віці 98 років пішла з життя президент Державного музею образотворчих мистецтв імені Пушкіна Ірина Антонова. Стало відомо, що вона померла через хронічні захворювання, які були обтяжені коронавірусом.

Читайте Знай в Google News!

Мистецтвознавець Антонова була відома на весь світ і має безліч нагород і є поряд з балериною Майєю Плісецькою і оперною співачкою Галиною Вишневською вона була однією з трьох жінок-повних кавалерів ордена "За заслуги перед Вітчизною".

Український ведучий Олексій Суханов розповів про свої спогади і ставлення до цієї великої жінки, яку він назвав "залізною леді мистецтва".

" Ірина Олександрівна Антонова-мистецтвознавець, багаторічний директор і натхненник команди Пушкінського музею...вона підняла його на світовий рівень...які чудові виставки влаштовувалися в Пушкінському під керівництвом Антонової!...шедеври привозили з усього світу, черги глядачів розтягувалися на квартали і люди терпляче стояли в очікуванні потрапити, щоб побачити диво мистецтва!...а яка була виставка "Yves Saint Laurent"!...згадую її через багато років!!!...",- згадує він.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

Ірина Антонова, фото: Соцмережі
Ірина Антонова, фото: Соцмережі

Суханов розповів, що вперше дізнався про неї ще дитиною коли бачив її на з'їздах КПРС по телевізору завжди в одному з перших рядів Президії.

Ірина Антонова зробила у своїй професії-все це було служінням мистецтву, Музею, а, значить, і його відвідувачам...

" Ірина Олександрівна, Дякую за ваше служіння своїй справі!...за мистецтво, яке було поруч, за Музей, в який колись я йшов, немов, до друзів ...здавалося,що ви будете завжди...Світла Пам'ять Вам", - тепло написав він.

Українці теж відреагували на таку зворушливу промову ведучого і теж написали теплі слова про велику жінку.

"світла пам'ять Ірині Олександрівні.... Який страшний рік", " як? Невже! Як сумно... Я захоплювалася нею. Розумна, смілива, нереальна і вічна... Її будуть пам'ятати довго", " жити потрібно так, щоб прощаючись, про тебе ось так написали...", "Геніальна жінка!!!Світла пам'ять!!!",- пишуть коментатори.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, на Львівщині попрощаються з легендарним побратимом Бандери.

Як повідомляв Знай. ua, у Львові помер тяжкохворий хлопчик, який чекає пересадки серця-не вистачило 70 тисяч.

Також Знай. ua писав, що у Києві помер легендарний актор, якого плутали зі священиком.