Напевно, немає того, хто б не бачив замок Попелюшки від студії Walt Disney Pictures. Виявляється, цей символ казки - не вигадка мультиплікаторів. Вони змалювали свій замок з реального, який знаходиться в горах на півдні Баварії. Називається він Нойшванштайн. Саме туди вирушила команда тревела " Орел&Решка. Чудеса світу "(Новий канал).

"Цей замок побудував Король Баварії Людовик ІІ, - говорить ведучий програми Антон Зайцев. - Правителем він був, м'яко кажучи, ексцентричним. Романтиком, який любив німецькі легенди про лицарів і подвиги. І замість того, щоб воювати з сусідами, він вирішив побудувати кілька казкових замків по всій Баварії".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Перший замок Людовик ІІ побудував поруч зі своїм родовим гніздом. Для цього потрібно було підірвати половину гори і вивести з бюджету Баварії приблизно 250 мільйонів євро (за сучасним курсом).

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Важлива інформація – всередині замку Попелюшки нікому і ніколи не можна знімати, - каже Антон. - Але ми покажемо ексклюзивні кадри і розповімо, що там знаходиться. Представники замку передали "Орлу та решки" ексклюзивне відео".

З самого порога вас зустрічає розкіш. Людовик хотів побудувати для себе десь 200 кімнат, але встиг зробити тільки 16. Їх туристам і показують. Зачаровують розписні стіни і стелі, шикарні канделябри, панелі з різьбленим деревом, ковані мережива і прикраси. До речі, там є навіть один з перших в Європі телефон. Він був потрібен, щоб викликати слугу.

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

"Але коли міністри побачили всю цю казкову розкіш, то вирішили, що з таким королем Країна довго не протягне, тому таємно визнали Людовика душевнохворим, – розповідає Антон. - Потім силою вивезли в інший замок і приставили до нього психіатра. А потім їх двох знайшли мертвими на березі озера. Ось така темна історія. А що робити з замком, міністри придумали швидко. Почали показувати його туристам і брати за це гроші. Так за 13 років відбили всі кошти, які витратили на будівництво. Цікаво виходить-марнотрат-король став заробляти для Німеччини гроші після смерті".

Нагадаємо, ведучий "Орла і Решки" показав найнезвичайніше в Запорізькій області, таким має бути наше майбутнє.

Як повідомляв Знай.uа, ведуча "Орла і решки" потерла найінтимніше місце Кріштіану Роналду.

Також Знай.uа писав, що ведуча "Орла і Решки" переночувала в стилі кочівників, юрта замість готелю.