Діячі культури і мистецтва з різних країн виступили зі зверненням до Європейського мовного союзу із закликом скасувати проведення конкурсу в Ізраїлі і перенести його в іншу країну «з меншою кількістю порушень прав людини». Під ним близько 150 підписів. Про це пише zn.ua.

Право на проведення конкурсу в Ізраїлі країна отримала після перемоги Нетти Барзілай на Євробаченні-2018.

«Ми, що нижче підписалися митцями з Європи і за її межами, підтримуємо заклик палестинських митців до бойкоту конкурсу Євробачення 2019, організованого Ізраїлем. Доки палестинці не зможуть користуватися свободою і рівними правами з усіма іншими громадянами країни, не повинно бути ніяких спільних заходів з державою, яка відмовляє їм у їх основних правах», - йдеться у зверненні.

У ньому зазначається, що 14 травня, незабаром після перемоги Ізраїлю в Євробаченні, ізраїльська армія вбила 62 неозброєних палестинських демонстранти в Газі, в тому числі шістьох дітей, і поранила сотні.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Якщо "Євробачення-2019" буде проводитися в Ізраїлі, поки влада країни продовжує грубо порушувати права людини в Палестині, що триває кілька десятиліть, потрібно оголосити йому бойкот», - йдеться у зверненні.

Під ним поставили підписи один із засновників рок-групи Pink Floyd Роджер Уотерс, британський композитор і продюсер Брайан Іно, датський режисер Нільс Вест, кілька співаків, які раніше виступали на конкурсі і переможець «Євробачення» у 1994 році ірландський співак Чарльз Макгеттиган.

Раніше повідомлялося, що Євробачення-2019 "втече" з Ізраїлю через політику. Після перемоги ізраїльтянки Нетти Барзілай, логічно наступний конкурс, згідно з правилами, повинен приймати Ізраїль. Але європейський мовний союз може відмовитися від проведення фіналу "Євробачення" в Ізраїлі, звинувачуючи оргкомітет у зайвій політизації конкурсу.

Нагадаємо, що Євробачення-2019" в Ізраїлі знову під загрозою.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що переможниця Євробачення засвітилася в Києві.

Також портал "Знай.uа" писав, що переможниця Євробачення показала шматочок майбутнього кліпу.