Скандально відома українська письменниця Лариса Ніцой прокоментувала заяву артиста "Кварталу 95" Євгена Кошового про мову. Зазначимо, що нещодавно Євген Кошовий висловився про те, що його дратує, коли хтось нав'язує йому українську мову. За його словами, він знає українську майже досконально, але вважає за краще спілкуватися російською. За його словами, він є патріотом України і не важливо, якою саме мовою він розмовляє.

Саме це не сподобалося скандальній письменниці і вона пояснила, чому артисти "Кварталу" повинні говорити українською мовою. Так, за її словами, артисти студії «Квартал 95» повинні перейти на державну мову, щоб люди, які дивляться їхні виступи, легко могли спілкуватися українською.

Євген Кошовий

"У нашій країні публічний простір має бути українським. Я не сперечаюся, що Кошовий може з близькими і друзями спілкуватися на тій мові, на якому він звик. Але виходячи на екран він повинен перемикатися на державну", – запевняє письменниця.

На думку Ніцой, завдяки виступам українською люди, які дивляться виступи, швидше адаптуються до іншої мови спілкування.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Лариса Ніцой

«Всі виступи і фільми, придумані студією "Квартал 95", необхідно робити державною мовою. Таким чином українська стане популярною і прості люди, які дивляться всі ці виступи, будуть легко переходити на українську мову в публічному просторі», — заявляє Ніцой.

«У нас в країні пішла хвиля українізації, люди масово переходять на державну мову. Але телевізор залишається російськомовним. Щоб це виправити, необхідно підхопити хвилю», — підсумувала вона.

Квартал 95

Нагадаємо, одіозна Ніцой перезбудилась через українську школи по-новому. Письменниця Лариса Ніцой жорстко розкритикувала сучасну українську школу за надмірну кількість уроків по точних науках навіть для тих дітей, які більше тяжіють до гуманітарної сфери.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Ніцой дивним чином озвучила свою головну мрію.

Також портал "Знай.uа" писав, що Ніцой отримала масу задоволення і зняла це на відео.